Yasir Akdeniz og Sonni Christine Jakobsen i mInvoice på Tøyen Torg. Foto: Lars Aamodt

Fintech-gründere på Tøyen henter to millioner. Men investorene kom via Fornebu

Publisert Sist oppdatert

Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset investerer i betalings- og servicestartupen mInvoice.

En rekke selskaper har poppet frem foran innføringen av EUs nye betalingsdirektiv som trer i kraft ved årsskiftet.

Startupen mInvoice er en av flere som har hentet penger den siste tiden. Investorene Davide de Picciotto og Nils Petter Skaset skal ha fulgt oppstartsselskapet fra ide-stadiet, da det deltok på fintech-akseleratoren The Factory på Fornebu. De og fire andre småinvestorer spytter inn til sammen rundt to millioner kroner i selskapet som nå har flyttet til Tøyen Startup Village. Med den nye investeringen er selskapet anslått til å være verdt 20 millioner kroner, nå knapt seks måneder etter stiftelse.

Plattform for service og betaling

Gründer Sonni Christine Jakobsen har bakgrunn fra bank og finans i Kredinor, der hun var i ti år før hun startet mInvoice sammen med Erik Vasaasen og Stian Strandem. Målet er å samle alle dagens forskjellige tjenesteleverandører på en felles plattform for forbrukere. Plattformen tilbyr blant annet fakturaformidling, direkte budskapsformidling, godkjenning av fakturabetaling og kundeservice.

– Forbrukere kan motta digitalfakturaer direkte i plattformen uavhengig av tjenesteleverandørs ERP-system og kan deretter godkjenne fakturaer til betaling via plattformen, uansett bankforhold, sier gründer Sonni Christine Jakobsen.

 – Hva gjør dere annerledes enn alle de andre som forsøker seg innen betalingstjenester?

– Vi er først og fremst en serviceplattform og betalingstjenesten i plattformen er ikke vår kjernevirksomhet. Betalingstjenester i fremtiden vil trolig kun være en liten deltjeneste av andre tjenester.  Vi som forbrukere må forholde oss til mange forskjellige plattformer og kanaler som våre tjenesteleverandører tilbyr i dag.  Det er tungvint og lite fleksibelt i en travel hverdag, sier Jakobsen.

I mInvoice skal alt være helautomatisert.

– Bedriftene på sin side har mulighet til å spare store kostnader forbundet med fakturering og formidling, samt få mulighet til å markedsføre konkret budskap til en eksisterende kundemålgruppe basert på konkrete brukerdata, sier Jakobsen

Bedrifter kan tilby en serviceplattform som er fleksibel og innovativ. Dessuten vil fakturaer i retur med ukjent adresse, uten bopel og innlogging av nettbanker i usikret nettverk i utlandet, være historie med mInvoice, ifølge Jakobsen.

Flere kunder

Selskapet har vervet flere mindre bedriftskunder foran sin "pre launch" nå i juni, men ønsker av konkurransehensyn ikke å gå offentlig ut med disse foreløpig. Jakobsen er også hemmelighetsfull om hva mInvoice skal tjene penger på.

– Jeg kan dessverre ikke si så mye om denne delen på dette tidspunktet, men det er flere inntjeningsmuligheter i mInvoice. Det jeg kan si, er at det vil ikke være en «cut» av noe eller betalingstransaksjoner, siden det vil være så lave kostnader for betaling nå fremover.

«Studentprosjekt»

mInovice er et resultat av et Master Executive prosjekt ved studiet «Strategisk forretningsutvikling og innovasjon» på BI Handelshøyskole høst 2015, som Jakobsen tok ved siden av jobben.

– Da vi var ferdig med skoleprosjektet i mai 2016, brukte vi noen måneder på å bestemme om vi skulle gå for det eller ikke. Det å gå fra en fast, trygg stilling til en mer usikker tilværelse som gründer i en bransje i endring, var skremmende, spesielt når man er en kvinne og har to småbarn i tillegg. Da vi fikk bekreftelsen fra Innovasjon Norge i form av støtte både i fase 1 og 2, samt at vi kom til finalen i akseleratorprogrammet til The Factory på Fornebu i fjor, var det bare å kjøre på, forteller Jakobsen.

– Det som er avgjørende for å lykkes er et godt team, ha over gjennomsnitt interesse for faget og et stødig og godt nettverk. Vi hadde ikke vært der vi er i dag, hadde det ikke vært for det nettverket vi fikk gjennom akseleratoren. Vi hadde brukt vesentlig mer tid og energi på å komme hit, sier hun.


20. april går vi «live» med konferansen The Shift– stedet å være denne våren for alle som bygger fremtidens selskaper. Det ble utsolgt raskt, så vi har flyttet arrangementet til Edderkoppen Scene for å få bedre plass. Så bare å forte seg å kjøpe før det blir utsolgt igjen:

The Shift 2017

Foruten en lang rekke ledende norske gründere, kommer gründeren av Indiegogo, Kronprinsen, den her omtalte Telia-sjefen, investorer fra Creandum, Northzone, Point Nine Capital, Bauer Venture Partners, EQT Ventures og mange, mange flere. Growth hacking, salg, funding, rekruttering og teknologi – og det du måtte trenge av triks og tips fra noen av de beste hodene.

Følg oss på Facebook og Twitter. Og meld deg på nyhetsbrevet vårt