Harald Møller (60) og Øyvind Schage Førde (45) som leder familiens holdingsselskap Aars, som igjen styrer over investeringsselskapet Katalysator AS. Foto: Press
Harald Møller (60) og Øyvind Schage Førde (45) som leder familiens holdingsselskap Aars, som igjen styrer over investeringsselskapet Katalysator AS. Foto: Press

Møllers investeringsselskap Katalysator kjøper seg inn i teknologiselskapet OneCo

Publisert Sist oppdatert

Katalysator gjør sin største investering noensinne - og blir majoritetseier i milliardkonsernet OneCo.

Det melder DN.

OneCo leverer produkter og tjenester knyttet til elektro, telekom og automasjon.

– Dette er en betydelig investering for Katalysator, og en av de klart største investeringene i selskapets historie, sier bilarving og styreleder Øivind Schage Førde i Møller-familiens investeringsselskap Aars as - til avisen.

Det Kristiansand-baserte selskapet omsatte i fjor for 1,6 milliarder kroner.

– Med en total årsomsetning på ca. 1,6 milliarder kroner og gode resultater, har OneCo med sine 900 ansatte absolutt oppnådd de målsetningene vi så langt har satt oss, sier Marvin Jensen, konsernsjef i OneCo - i en pressemelding.

Partene i transaksjonen ønsker ifølge DN ikke å si noe om hvor mye Møller-familiens Katalysator betaler for den kontrollerende eierandelen i OneCo.

– Digitalisering og det grønne skiftet pågår for fullt og genererer høy aktivitet i mange bransjer. OneCo er et flott selskap som har fått til svært mye på kort tid, Øyvind Schage Førde, styreleder i Møller-familiens holdingsselskap, Aars, i pressemeldingen.

– De er godt posisjonert for de mulighetene blant annet smartteknologi gir. I tillegg til elektro og automasjon, skal OneCo de neste årene satse ytterligere på samfunnskritisk infrastruktur som elkraft og telekom, sier Schage Førde.

Powered by Labrador CMS