Nabobil.no lanserte egen delingstjeneste for båt i 2016. August 2017 ble tjenesten satt på vent - og står fremdeles på stedet hvil. Foto: Skjermdump / Nabobåt.no

Nabobåt sjøsatt. Med alt fra en «flott daycruiser» fra Bygdøy til 5000 kroner i døgnet eller en «rød kano» fra Os til 100 kroner i døgnet

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Publisert 11. mai 2016

Sommeren kom tidlig, og med varmen kommer også Nabobåt. Etter noen uker med venting er båtenes svar på Airbnb endelig i gang.

Konseptet går ut på at vi som har lyst på en tur på sjøen, kan leie fra andre båteiere i den perioden de ikke bruker båten.

En liten kikk viser et forholdsvis bredt spekter av båter. Flere av båtene koster over tusen kroner i døgnet. Den dyreste er en daycruiser fra Bygdøy i Oslo til 5000 kroner:

Den har eget toalettrom med håndvask, kjøleskap med fryser, koke- og vaskemuligheter, utvendig dusj bak, badeplattform med stige, god plass i kabinen og god soveplass til tre personer.

Aller billigst er for øyeblikket en rød kano fra Os. Utleieren skriver:

«Dette er min kjære røde kano, den er laget av glassfiber og er særdeles lett å padle. Kanoen er flott å dra på langtur med, og bærer godt 2 personer og bagasje. Det er også mulig å seile kanoen med seil som hører til. Seilet festes i bauen og med litt øving kan en seile med vinden, og på kryss av vinden.»

Den lille bøygen er at det ser ut til at man trenger verifisert båtførerbevis for å leie. Det er utfordrende for oss som er så gamle at vi begynte å kjøre båt før det ble obligatorisk. Og kanskje noe overdrevet hvis vi bare har tenkt til å leie en kano fra Os. Men dette får Nabobåt forklare oss senere.

Shifter ønsker Nabobåt velkommen, og mye tyder på at vi vil flytte redaksjonen ut til båtkontoret et par ganger i sommer, for å skvulpe det gode liv i delingsøkonomien.

Bransje: 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.