Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Qvam, tar over som styreleder i wheel.me.

Næringslivstopp til wheel.me: Walter Qvam er ny styreleder

Vilde Mebust Erichsen

Vilde Mebust Erichsen

Journalist

Publisert 4. april 2019

Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen, Walter Hafslo Qvam, blir styreleder i wheel.me – rett før en planlagt storrunde. 

Selskapet utvikler autonome hjul, og har som mål å bli verdensledende på innendørs mobilitet innen 2022.

Walter Hafslo Qvam er utdannet sivilingeniør fra NTH i 1979 med tilleggsutdannelse fra INSEAD i Singapore fra 1985. Han har foruten å være konsernsjef i Kongsberg Gruppen mellom 2008 og 2016, også vært direktør i DNV (nå DNV GL), NSB og Gemini Consulting.

Hafslo Qvam er i dag styreleder i PGS, Sintef og Digital Norway, og går nå inn som styreleder i oppstartsselskapet wheel.me.

– wheel.me er et av de mest spennende selskapene i Norges stadig større og sterkere oppstartsmiljøer, og da Atle spurte meg om jeg ville ta på meg styrelederrollen bestemte jeg meg raskt for å takke ja, sier Qvam.

Les også: Hjulrobotene kommer: «Endevender» huset på kommando

20 millioner kroner

Timenes og Qvam ble kjent med hverandre gjennom KongsbergHow, et program i regi av Kongsberg Innovasjon, der innovatører og industriledere møtes for å dele innsikt.

– Med Walters erfaring fra blant annet Kongsberg Gruppen får vi inn industrikompetanse som er veldig viktig for oss i den neste fasen vi går inn som selskap, sier CEO, Atle Timenes.

Selskapet som vil la deg snakke med hjulene på gjenstander du skal flytte, jobber i disse dager med en emisjon på minimum 20 millioner kroner.

  • wheel.me ble etablert i 2013, og har i dag 12 ansatte.
  • Selskapet eies av de ansatte og venturefondet Idekapital Fund 1.
  • Selskapet har tidligere mottatt støtte fra Innovasjon Norge, Norges Forskningsråd og EU (Horizon 2020 og Eurostars).

Bransje: 

Har du byttet jobb?

Shifter publiserer jobbskifter for folk som jobber i teknologibaserte oppstartsselskaper, samt de som jobber med teknologiutvikling, innovasjon og forretningsutvikling i etablerte selskaper og virksomheter. Hvis du ikke faller inn under en av disse kategoriene, vil ikke jobbyttet bli publisert.

Del det på Shifter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på det viktigste som skjer innen startups, innovasjon og teknologi. Motta nyheter, reportasjer, innsikt og eksklusivt materiale rett i innboksen.