Blide, nordkoreanske soldater vinker til publikum under en militærparade i Pyongyang, Nord Korea. Foto: Alejandro Montes García / Flickr
Blide, nordkoreanske soldater vinker til publikum under en militærparade i Pyongyang, Nord Korea. Foto: Alejandro Montes García / Flickr

USA sikter nordkoreaner for WannaCry-virus og Sony-angrep

Publisert Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter har kunngjort siktelse mot en nordkoreansk programmerer som anklages for å ha stått bak noen av de største hackingtilfellene i verden.

Angrepene omfattet WannaCry 2.0-viruset, som rammet over 200.000 datamaskiner i 150 land, blant annet i Norge, dataangrepet mot Sony Pictures i 2014, og et nettinnbrudd mot sentralbanken i Bangladesh i 2016.

De amerikanske justis- og handelsdepartementene opplyste torsdag at nordkoreaneren, navngitt som Park Jin-hyok, var «del av et komplott» og hovedperson bak de alvorlige angrepene «på vegne av den nordkoreanske regjeringen eller Koreas arbeiderparti».

Angrepet mot Sony fant sted idet selskapet planla å gi ut filmen «The Interview», en actionkomedie som handler om et drapskomplott mot Nord-Koreas leder Kim Jong-un. En stor mengde intern informasjon ble lekket fra Sony via epost som følge av angrepet.

– Vi tillater ikke at Nord-Korea undergraver global nettsikkerhet for å fremme sine interesser og skaffe seg ulovlige inntekter i strid med våre sanksjoner, sier handelsminister Steven Mnuchin.

(©NTB)

[email protected]

Powered by Labrador CMS