Nordbohus har inngått en avtale med Graphisoft, som leverer arkitektprogramvare og -tjenester.

Nordbohus har tegnet kontrakt med programvareprodusenten Graphisoft

Benedicte Tandsæther-Andersen

Benedicte Tandsæther-Andersen

Journalist

Publisert 16. april 2018

Husprodusenten Nordbohus vil digitalisere produksjonsprosessen, og har blant annet kjøpt lisenser til tegneprogrammer.  

Finansavisen skriver i dag at Nordbohus har inngått en avtale med Graphisoft, et Majorstuen-basert selskap som leverer tegneprogrammer, andre digitale verktøy og tjenester til bygg- og konstruksjonsbransjen.

I tillegg til tegneprogrammene Archicad og Archiframe, vil Nordbohus få tilgang på lisenser, kursing og konsulenttjenester. Runar Kristensen, teknisk sjef hos Nordbohus, forteller at de regner med å få mange gevinster ut av lisensene.

— Vi venter flere effektiviseringsgevinster. Dette vil gjøre oss blant annet i stand til å forholde oss til bygningsinformasjon på en bedre måte og kunne dra nytte av visualiseringsløsninger, noe som skape synergieffekter både i markedsføring, i prosjektering og for de som skal bygge etter tegningene, sier Kristensen til Finansavisen.

Graphisoft økte i fjor selskapets omsetning med omkring 10 prosent, til 51,4 millioner kroner, med et driftsresultat på 14,2 millioner.

Vi benytter cookies på shifter.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. OK, jeg forstår.