Fra venstre: Øyvind Rusten og Marthe Dyrud, strategiske rådgivere for velferdsteknologi i Atea, og René Nordstrøm Jensen, daglig leder i Xcenter.

Nordisk IT-gigant lander ny deal: Betyr millioner for eldre-tech-gründere

Xcenter vil selge eldreovervåkere for 20 millioner kroner det neste året.

Det nye samarbeidet er en realitet bare kort tid etter at Atea inngikk en avtale med robotgründerne i No Isolation.

– For en oppstartsbedrift er markedstilgang essensielt. Bedriften vår har bare tre ansatte, men avtalen med Atea gir oss 25 salgskontorer i Norge. Det hadde vært en umulig oppgave selv å bygge opp tilsvarende styrke innen salg, sier René Nordstrøm Jensen, daglig leder i gründerselskapet Xcenter, i en melding til Shifter.

Xcenter står bak RoomMate, en anonymisert overvåkningsløsning innen velferdsteknologi som kan varsle fall og andre kritiske hendelser uten at det går på bekostning av personvernet. I desember 2016, bare fire måneder etter salgsstart, sikret Xcenter leverandøravtale med IT-giganten Atea, og estimerer salg av Xcenter-produkter på 20 millioner i 2017, og videre vekst derfra, ifølge pressemeldingen.

Atea har også bidratt til større volumbestillinger og bidratt til finansiering av produksjonen. Daglig leder René Nordstrøm Jensen sier at samarbeidet har vært avgjørende for bedriftens fremdrift:

– RoomMate er allerede installert i 8-9 kommuner og det er flere bestillinger på vei. Forhåpentligvis kan vi samarbeide med Atea også utenfor Norge. Internasjonal tilstedeværelse var et viktig poeng da vi skulle velge partner.

Snarveien til markedet

Velferdsteknologi er en viktig del av statens nye omsorgsplan for 2020. For å få en fot inn i det hurtigvoksende markedet satser IT-giganten Atea på norske nisjegründere.

– Vi er nødt til å sikre oss morgendagens digitale løsninger tidlig for å tilby teknologi i toppklasse. Vi kjenner markedet, ved å satse på gründere kan vi sammen jobbe målrettet for å tilpasse produktet, sier Atle Reitaas, direktør for forretningsutvikling i Atea.

IT-selskapet har også distribusjonsavtaler med de norske gründerselskapene Enable AS og Sensio. Alle gründervirksomhetene har produkter rettet mot norske kommuner. Jensen sier det er en spennende, men utfordrende målgruppe.

– Velferdsteknologi til kommuner må leveres gjennom anbudsprosesser som ofte kan være store og kompliserte. Med Atea som distributør slipper vi gå gjennom den prosessen på egenhånd. Det er dessuten lettere for kommuner å forholde seg til en større aktør som de kanskje allerede har rammeavtaler med.

FAKTA:

Atea og gründere:
19. januar i år signerte selskapet distribusjonsavtale med norske No Isolation, som skal hjelpe unge langtidssyke ut av ensomhet. Atea har også distribusjonsavtaler med de norske gründerselskapene Enable AS og Sensio.

Xcenter AS:

Xcenter AS ble etablert i 2011 av tre erfarne gründere med bakgrunn fra produktutvikling. Selskapet lanserte RoomMate som sitt første produkt høsten 2016. RoomMate er en innovativ løsning for anonymisert fjerntilsyn med automatisk varsling i kritiske situasjoner slik som fall. Bruksområder er eldre hjemmeboende og på institusjon, og utviklingshemmede. Produktet har fått en veldig positiv mottakelse og er allerede installert i mange norske kommuner. Planen er raskt å starte salg i resten av Skandinavia og andre utvalgte markeder

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter, reportasjer og innsikt rett i innboksen.

Per-Ivar Nikolaisen

Per-Ivar Nikolaisen

Redaktør og gründer i Shifter

Ledige stillinger

Annonsørinnhold

Utviklet av Martin Grønneberg