Kameo-gründer Sebastian Martens Harung. Foto: Kameo
Kameo-gründer Sebastian Martens Harung. Foto: Kameo

Norsk gründer henter ti millioner kroner til Stockholm: "Lettere å lykkes i Sverige der konkurransen er hardere"

Publisert Sist oppdatert

Folkefinansieringstjenesten Kameo henter ti millioner kroner fra andre nordmenn.

Tjenesten retter seg mot småselskaper i byggebransjen. Selskapene henter inn penger fra privatpersoner via plattformen, såkalt «crowdlending». Kameo tjener penger på en formidlingsavgift fra selskapene.

Norske Sebastian Harung gründet selskapet i 2014, men valgte å legge selskapet til Sverige. Ifølge Breakit var det fordi han ønsket mer konkurranse.

– Vi tror seriøse konkurrenter gagner oss ettersom det gir bransjen større legitimitet. Dessuten er Sverige et større marked og har tydeligere regler for bransjen. Men målet er å lansere i Norge innen kort tid, sier Harung, som tidligere har jobbet i DNB.

Norske investorer

Tjenesten har vært live i Sverige en god stund, men selskapet har nå tatt inn ti millioner i risikokapital for å satse hardt. Harung forteller at tjenesten snart vil lanseres i Norge.

Ikke bare er gründeren norsk, men også investorene er norske. Avanza-bank-investor Bjørn Braaten er i dag den største eieren i Kameo med rundt 40 prosent av aksjene. Styreformann er Svein S. Jacobsen, som tidligere har sittet i styret i Nordea. Den største av de nye investorene er Ola Heldal, tidligere Morgan Stanley.

– Vi har en god forretningsmodell og et profesjonelt team. Det er ekstremt viktig når man går inn i den hardt regulerte finansverdenen. For meg er det viktig at jeg det jeg investerer i bidrar til merverdi. Det gjør Kameo ved å låne ut penger til små selskaper som tradisjonelle banker kanskje ikke låner ut til, sier Heldal til Breakit, som har investert «i området rundt et par millioner kroner» i startupen.

Hør 10-minutters-intervjuet med Are Traasdahl her, hvor han forteller om sitt 10-milliarders-fond for startups i vekstfasen! Eller enda bedre, last den ned som podcast i iTunes eller andre steder du finner dine podcasts.

 

Powered by Labrador CMS