Oneflow-gründer Anders Hamnes.
Norsk gründer opp og frem i Sverige: Hanker inn både kjente investorer og storkunder
Av Johannes Jakobsen
Seriegründer Anders Hamnes i Oneflow har hentet 10 millioner kroner, til startupen som rydder opp i kontraktsbyråkrati.
Oneflow ble startet for fem år siden av den norske seriegründeren Anders Hamnes, og 2017 har vært et merkeår for selskapet. Oneflow hentet i forrige uke 4,4 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til 6 millioner kroner de hentet i september. Siden januar har selskapet tredoblet kundeporteføljen, og gått fra 8 til 19 ansatte. Nå skal de rekruttere enda flere.
-- Vi opplever sterk vekst og pengene vi henter inn, går primært til å skalere opp og ansette flere personer. Jeg antar at vi er 21 ansatte før jul og mellom 40 og 50 i løpet av neste år, sier Hamnes.
De ansatte investerer
I den siste emisjonsrunden fikk de ansatte mulighet til å investere i selskapet. Sammen tegnet de ansatte seg for nesten én million kroner.
-- Det er veldig morsomt, for dette er folk uten mye sparepenger. De har så stor tro på det vi gjør at de har skrapet sammen og satset. Det er veldig kult, sier Hamnes.
Det resterende beløpet kom fra IT-profilene Bengt Nilsson og Lars Appelstål som også er styremedlemmer i Oneflow.
Avtale med Telia
Det er i dag en rekke aktører på e-signeringsmarkedet. Hamnes understreker at Oneflow er mer enn bare e-signering.
-- Vi har samlet alle stegene i en avtaleprosess i ett og samme verktøy. Som et resultat blir hele kontraktstrømmen digitalisert og gir brukeren full kontroll over selskapets mest verdifulle data, sier han.
Oneflow har en tradisjonell SaaS-modell der kundene betaler en sum hver måned per lisens. Tjenesten og forretningsmodellen har blitt lagt merke til av større aktører. For noen dager siden inngikk Oneflow og Telia en avtale. Nå blir selskapet en del av Telias bedriftsplattform for skybaserte tjenester.
-- Vi er veldig stolte over at Telia har valgt Oneflow. Vi skiller oss fra alle andre i markedet, og Telia deler vårt syn på hvordan digital kontraktstyring vil gjøres fremtiden, forteller Hamnes.
Tenker langsiktig
I fjor omsatte Oneflow 1,5 millioner kroner med et tap på fire millioner kroner. Hamnes understreker at det er forventet at bedriften vil gå i underskudd noen år frem i tid, uten at det bekymrer gründeren.
-- Vi opplever sterkt vekst, og markedet for e-kontrakter er helt i startfasen. Fremdeles jobber de fleste selskaper med printing, scanning og mailing av avtaler. Noen få har startet med e-signering, men vi mener at e-signering alene ikke er løsningen, sier han.
Gründeren mener det er et mulighetsrom i markedet nå.
-- Min spådom er at markedet for e-kontrakter vil være større enn CRM-markedet innen 10 år. Det betyr at dette ikke er tidspunktet hvor Oneflow kommer til å ha de store inntektene. Kanskje en gang om fem til ti år. Inntil da vil vi fortsette å hente kapital, sier Hamnes.
Store ambisjoner
Hamnes mener Oneflow har potensial til å bli en ledende aktør i markedet for digital avtalehåndtering.
-- Vi skal definere dette markedet og bli det åpenbare valget for selskaper når det kommer til avtaleverktøy, sier Hamnes.
Så hva skal til for at Oneflow lykkes internasjonalt?
-- Dyktige folk skaper fantastiske produkter. Det viktigste for å lykkes er derfor å ansette de beste. Vi er nådeløse i vårt rekrutteringsarbeid og lista ligger veldig høyt. Det er så klart avgjørende å lage et fantastisk produkt som kundene elsker, men min erfaring er at nesten alt løser seg selv når man bare har fått satt sammen det riktige teamet. Det føler jeg vi har lykkes med i Oneflow, avslutter gründeren.