Norske video-startupen Huddly samarbeider med den japanske tech-giganten NEC. Lanserte nytt produkt sammen.
Huddly letter på sløret og forteller at de det siste året har samarbeidet med elektronikkgiganten NEC om et nytt produkt.
Torsdag presenterer elektronikkkjempen NEC et nytt skjermprodukt: InfinityBoard. Det er en stor flatskjerm, som kjører på Windows og som kommer i enten 65- eller 84 tommers størrelse. Det spesielle med skjermen, er at den er spesielt utviklet for å kunne brukes som et digitalt “whiteboard”.
Ifølge en pressemelding fra selskapet skal touch-teknologien være sømløs og minne om papir. Det ville vært merkelig om ikke skjermen også kunne brukes til videokonferanser, og det er her Huddly kommer inn.
Selskapet som sitter i Forskningsparken I Oslo, og som tidligere kalte seg Kubicam, har vekket stor internasjonal oppsikt med sitt lille “smarte” kamera.
Det er Huddlys 120°-kamera som vil være integrert i NECs “InfinityBoard”.
Gir tilgang til nye markeder
–Samarbeidet med NEC betyr mye for Huddly. Vi er et ungt selskap som nå skal lansere globalt. Det å bli valgt ut som samarbeidspartner av et anerkjent globalt konsern, med et sterkt brand kjent for kvalitet, er med på å validere Huddly, sier salgs- og markedsdirektør Heidi Frost Eriksen til Shifter.
Hun forteller at det å jobbe med NEC gir også Huddly tilgang til etablerte salgs- og markedskanaler og en stor eksisterende kundebase.
Også fra NECs side er det kun positive ord om samarbeidet med den lille norske startupen.
–Vi er veldig fornøyde med samarbeidet mellom NEC Display Solutions Europe og Huddly, og ser på dette som en ekte vinn-vinn-mulighet, skriver Daniela Dexheimer, produktsjef i NEC til Shifter.
Hun sier de tror på styrken i å jobbe med utvalgte partnere for å utvikle løsninger som InfinityBoard.
–Startuper som Huddly er viktige for teknologisk innovasjon, ettersom de hele tiden utfordrer det eksisterende og finner nye kreative løsninger. Å inngå samarbeid med Huddly var et enkelt valg, siden vi virkelig likte deres programvare-baserte kamera, og de bidro stort til å finne nye ideer og oppmuntret til et innovativt tankesett til hele prosjektet og den fremtidige utrullingsfasen, sier Dexheimer.
Suksessfaktor: Ikke gjøre prosjektet for stort
–Hvordan kom dere i kontakt med NEC?
–Det var NEC som først tok kontakt med Huddly på vårparten i fjor. De hadde plukket opp rykter i markedet om at et nytt selskap hadde utviklet et fleksibelt softwarebasert og platformagnostisk kamera, sier Frost Eriksen.
Huddly har tidligere fått oppmerksomhet for blant annet samarbeid med Google, så de er ikke ukjente med å jobbe med store aktører.
–Hvordan har det vært å jobbe sammen med et så stort selskap i forkant av å produsere dette produktet?
–Det har vært overraskende positivt å jobbe med NEC. Det kan absolutt være en utfordring for små, lettbente selskap å jobbe med store, globale konsern, men vi har opplevd et Europa-hovedkontor i München som opererer agilt og som har et mandat til å drive frem nye konsepter. En av suksessfaktorene for vårt samarbeid med NEC har vært at vi har flinke til å ikke gjøre prosjektet for stort fra dag en, men heller snevre det ned til ett produkt: InfinityBoard, som er det første steget i samarbeidet, sier Frost Eriksen.
Vil bygge et globalt brand
–Hvor mye penger kan dette potensielt bety for dere?
–Det ligger en prognose til grunn på produktet som absolutt er av interesse for Huddly, uten at vi kan være for spesifikke på det på nåværende tidspunkt. Kunder som investerer I “InfinityBoard” vil også ha behov for Huddly-kameraer for alle de som har ad hoc team-møter, sier hun.
Utover rent produktsalg, mener hun det ligger en svært stor verdi for Huddly i dette samarbeidet form av å bygge et globalt brand .
Lanserer i mars
–Hvilke andre planer har dere videre?
–Med tanke på NEC-samarbeidet er “InfinityBoard” vårt første prosjekt sammen, og vi gleder oss til å se samarbeidet potensielt fortsette også på andre områder i veien videre.
På egen kjøl planlegger vi å åpne for salg i mars i år, og vi har definert UK og US som våre kjerneområder. Vi har de siste seks månedene kjørt et prelaunch-program og har nå solgt prototype-kamera til kunder på alle kontinent, og tar læringen fra dette programmet med oss inn i forberedelsene til den globael lanseringen, sier Frost Eriksen.
Selskapet gjennomførte i juni sin serie-A-runde, og hentet totalt inn 21 millioner kroner, som verdsatte selskapet til 130 millioner kroner.
Huddly ble etablert av Stein Ove Eriksen og Anders Eikenes.