utdanning

Nytt tilbud: Matematiker Håkon Otneim er programleder for det nye bachelor-programmet ved NHH.

22 søkere per plass på det som kan bli det nye «gründerstudiet»

Norges Handelshøyskoles nye bachelorprogram er fremtidsrettet og konsentrert på teknologi og dataanalyse.

Publisert Sist oppdatert

Tallene fra samordna opptak kom ut i forrige uke, og kunne avsløre at det nye programmet ved NHH, Business, Economics and Data Science – siviløkonom, var det studiet med flest søkere per plass i hele landet. 

Hele 1101 personer har satt studiet øverst på prioriteringslista hos Samordna opptak, og bare 50 får tilbud om plass. Dette utgjør 22 søkere per plass. 

Shifter har tidligere omtalt det nye programmet, som er ledet av Håkon Otneimkjent blant NHH-studenter som en svært pedagogisk foreleser i faget «MET4 Empiriske metoder.» 

Programmet heter siviløkonom, men er et bachelorprogram, der man kan velge en av de eksisterende masterprofilene fra siviløkonomgraden ved høyskolen. Undervisningen på den nye bacheloren vil foregå på engelsk. 

Skolens mål med det nye programmet er å være enda mer fremtidsrettet og konsentrert om teknologi, data og analyse. Fagene er matematikk- og statistikktunge, med stort fokus på analyse av data, programmering og AI. Slik skal NHH konkurrere med INDØK på NTNU. 

Kanskje vil vi se fremtidige tek-gründere springe ut herfra om noen år, eller at disse studentene blir særlig attraktive å ansette for teknologibedrifter?