DNB øker budet på Sbanken og senker akseptkravet

Publisert Sist oppdatert

Noen minutter før budfristen gikk ut mandag ettermiddag, sukret DNB tilbudet på Sbanken og forlenget akseptfristen med ytterligere en uke.

Det betyr at DNB nå er beredt til å betale 4,8 prosent mer for Sbanken, eller 11,6 milliarder kroner i stedet for 11,1. Det betyr at prisen per aksje går opp med fem kroner, fra 103,85 kroner per aksje til 108,85 kroner.

«Dette er tilbyders beste og siste tilbudspris», skrev DNB i børsmeldingen.

Samtidig senker DNB akseptkravet fra 90 prosent til 66,7 prosent. Dermed er akseptvilkåret i praksis allerede oppfylt. Utover de 9,9 prosent som DNB selv eier, har banken mottatt aksepter for 65 prosent av de resterende aksjene. Totalt 74,9 prosent av aksjene.

Målet til DNB er at budforbedringen skal lokke nok med motvillige aksjonærer til å ombestemme seg, slik at banken likevel kommer over 90 prosent og kan tvangsinnløse de siste aksjene.

– Vi har hatt dialog med flere store aksjonærer, og forsto etter hvert at vi måtte smøre på lite grann for å komme i land med enkelte som har sittet på gjerdet og ventet på ytterligere avklaring, sa konserndirektør for kommunikasjon, Thomas Midteide, til Dagens Næringliv på mandagskvelden.

Skulle DNB ikke klare det, er et tenkbart alternativ at man går inn for en fusjon av bankene. Grensen for å gjennomføre det går ved to tredjedeler av aksjene. Da vil de Sbanken-aksjonærer som ikke har godtatt kontantbudet kunne få oppgjøret i DNB-aksjer. Det vil imidlertid også kreve en del godkjennelser fra myndighetene.

De aksjonær som allerede har godtatt budet, vil få salgsprisen oppjustert til det nye nivået

Powered by Labrador CMS