avtaler

Eiendomsgigant satser på nok en startup

Entra inngår samarbeid med climate-tech oppstarten Carrot. 

Publisert Sist oppdatert

Entra fortsetter avtalerekken med norske oppstartsselskap, med Carrot som nyeste tilskudd. 

Det meldes om i en pressemelding fredag. 

Eiendomsutvikleren har tidligere i år inngått avtaler Proxpect Drones og Arealize. Loopfront og Consigli er andre aktører Entra har samarbeid med fra før. 

Gjennom den nye avtalen skal Carrot levere sin løsning for avfallsdata til Entras leietakere, med mål om å redusere avfall og øke sorteringsgraden.

Entra har satt seg ambisiøse klimamål om å bli klimanøytrale, og samarbeidet med Carrot vil spille en viktig rolle i å oppnå dette, opplyses det om pressemeldingen. 

Carrot sin teknologi gir leietakere tilgang til detaljert avfallsdata, som kan brukes til rapportering i tråd med strenge krav. 

Shifter har en rekke ganger skrevet om avfalls-teknologi oppstarten som samler data på hvor mye avfall for eksempel et kontorbygg eller en husstand kaster. Gjennom å måle hva, og hvor mye, som kastes blir det mulig for aktørene verdikjeden å utnytte avfallet i større grad.

– Entra er et forbilde for bransjen innen både bærekraft og forvaltning, og vi er stolte over tilliten de viser oss, sier Jon Erik Medhus, kommersielt ansvarlig i Carrot.

Entras miljørådgiver Emilie Marley trekker frem behovet for innovative løsninger i eiendomsbransjen. 

– Vi ser stor etterspørsel blant leietakere for denne typen data, og Carrots verktøy gir dem bedre kontroll på avfallet og hvordan de kan redusere det, sier hun.

Avtalen kommer etter en vellykket pilot på Entras hovedkontor i 2023. Nå planlegger selskapene videre utrulling i Entras eiendomsportefølje, som utgjør 1,3 millioner kvadratmeter.