Evry og Tieto får fusjonere - på én betingelse

Publisert Sist oppdatert

Konkurransetilsynet tillater at Tieto og Evry fusjonerer, forutsatt at at Evry selger sin virksomhet innen sak- og arkivsystemer til en kjøper som kan opprettholde konkurransen i markedet.

Det melder Konkurransetilsynet på egne nettsider fredag.

De to selskapene får ikke fusjonere før salget er gjennomført.

– De er de to største aktørene i markedet for sak- og arkivsystemer til offentlig sektor, og møtes ofte i anbudskonkurranser. Konkurransetilsynet har besluttet å tillate fusjonen ettersom selskapene selger ut Evrys virksomhet i dette markedet, sier konkurransedirektør Lars Sørgard i en pressemelding.

Tilsynet mottok melding om fusjonen 15. september 2019, og har hentet inn opplysninger fra konkurrenter, kunder og tredjeparter, samt gjennomgått anbudsdata.

Undersøkelsene viste at fusjonen ville svekke konkurransen innen sak- og arkivsystemer til offentlig sektor. Underveis i prosessen har partene selv kommet med løsningsforslag for å imøtekomme tilsynets bekymringer, opplyser tilsynet.

– Konkurransetilsynet har vært tydelig overfor Tieto og Evry på at en fusjon ville bety en klar begrensning av konkurransen innen sak- og arkivsystemer til offentlig sektor, og derfor ville skade kommuner, helseforetak og andre kunder gjennom høyere priser og dårligere tjenester, sier prosjektleder Magnus Friis Reitan i meldingen.

Det er første gang at en fusjon tillates på vilkår så tidlig i Konkurransetilsynets saksbehandlingsprosess, opplyses det. Det har gått 35 virkedager fra meldingen ble levert til fusjonen er godkjent på vilkår.

[email protected]