Første ansettelse i Fintech Norway

Daniel Isdal Furset blir driftssjef i Fintech-Norges egen organisasjon.

Publisert

I november i fjor sparket Horde-sjef Alf Gunnar Andersen nytt liv i debatten rundt bankenes PSD2-API-er i Shifter. Det førte blant annet til at tredjepartsaktørene, som var sterkt misfornøyde med bankenes fremdrift, begynte å snakke sammen.

Embryoet var en uformell diskusjon på Linkedin mellom Andersen, Christoffer Andvig i Neonomics og Sonni Christine Jakobsen i Bill Kill. Derfra flyttet samtalene seg over i en egen Slack-kanal, hvor flere medlemmer kom inn. I romjula var de ti selskapene som hadde sluttet seg til, klare for handling.

Daniel Isdal Furset
Daniel Isdal Furset

Dermed var interesseorganisasjonen Fintech Norway stiftet.

Nå har Alf Gunnar Andersen foretatt den første ansettelsen på vegne av organisasjonen.

Daniel Furset har en bakgrunn fra fintechselskapet GoScore, samt vært en del av fintech-miljøet hos NCE Finance Innovation.

– Medlemsorganisasjonen ble stiftet fordi grunnleggerne av ulike fintech-virksomheter var lei status quo. Flere av de har mer enn nok med å drifte egne fintech-selskap, så jeg har fått jobben med å drifte denne medlemsorganisasjonen, sier Furset til FinansWatch, som omtalte ansettelsen først.

Fintech Norway

En organisasjon som skal ivareta interessene til norske fintech-selskaper. I første omgang er fokuset rettet mot bankenes tilrettelegging av PSD2, men foreningen vil ha et bredere fokus på Open Banking-tjenester, vilkår rundt autentiseringsløsninger og konkurransevilkår i markedet.

  • Medlemmer: Neonomics, Bill Kill, Horde, ZTL, Nøffe, Zdata, Tink, GoScore, Fauna og Aera
Powered by Labrador CMS