Klimafond får 100 millioner ekstra i revidert nasjonalbudsjett

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen gir 100 millioner kroner mer til klimainvesteringsfondet Nysnø i revidert nasjonalbudsjett. – Dette er for å nå klimamålene, sier Ola Elvestuen (V).

Det skriver NTB.

Investeringsfondet Nysnø Klimainvesteringer får dermed en kapitaltilførsel på 500 millioner kroner – 25 prosent mer enn det det var lagt opp til da statsbudsjettet for 2019 ble lagt fram i oktober, skriver E24.

– Dette er et betydelig tilskudd for å bygge opp Nysnø. Vi trenger rask omstilling og få ned utslippene, og da må vi investere i de bedriftene som skal ta det ansvaret fremover, sier klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen (V) til E24.

Investeringsfondet er eid av staten under Nærings- og fiskeridepartementet og styres av Siri Kalvig. Oppdraget er å sikre klimagassreduksjon gjennom langsiktige investeringer i klimavennlig teknologi.

– Du vet aldri på forhånd hvor innovasjonen vil komme. Det vi vil gjøre gjennom Nysnø, er å sette inn penger der vi ser innovasjonene komme, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til E24.

Regjeringen legger fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag 14. mai.

(©NTB)

[email protected]