shifters tipskalender

Luke 16: Vilde Regine Tellnes har en «gullregel» hun lever etter

I dagens luke deler Healthy Eats-gründeren sitt hemmelige tips for å lykkes. 

Publisert Sist oppdatert

Nok en lørdag med en skikkelig kalender-godbit. I dagens luke er det Vilde Regine Tellnes, gründeren bak Healthy Eats, 

For litt tid tilbake ble det kjent at Healthy Eats har vunnet en anbudskonkurranse hos Helse Bergen, som betyr at selskapet skal få selge mat til pasienter, pårørende og ansatte ved Haukeland universitetssjukehus. 

Tellnes har flere råd for å lykkes til julekalenderens lesere: 

– «Survival of the fittest» er like relevant i oppstartsverden som i Darwins evolusjonsteori. Når vi som gründere stadig balanserer på en tynn tråd – alltid ved grensen av suksess eller fiasko – er det avgjørende å ha gode verktøy og metoder for å sikre at vi lander på riktig side.

– «Gullregelen» er et tankesett og en metode som jeg heretter kaller «The 10% Target». Konseptet går ut på å gi det du virkelig ønsker i livet ti forsøk. De fleste av oss gir det ikke engang ett forsøk fordi vi er redde for å mislykkes, miste ansikt eller rett og slett fordi vi ikke tror det er mulig. Den har personlig hjulpet meg med alt fra å komme inn på globale programmer, skaffe millionbeløp til å lære meg å surfe. 

– Ved å innlemme dette tankesettet blir du komfortabel med å feile 90 prosent av tiden. Det fjerner frykten for å mislykkes. Nøkkelen her er at om du gir noe ti forsøk – uansett hva det måtte være – vil ett av forsøkene være vellykket. 

– Årsaken til at folk ikke får drømmejobben sin eller oppnår det de ønsker i sin bedrift, er ofte fordi de ikke streber etter det de virkelig vil ha. Årsaken til at folk ikke får den lønnen de ønsker, er ofte fordi de ikke ber om den lønnen. To av tre spør ikke om høyere lønn. Av de som spør, får 70 prosent mer. Hva sier det oss?

– Vi lærer å bestille fra menyen på restauranter. Det å være modig er å bestille utenfor menyen. Neste gang du er på en restaurant og ser menyen, se på ingrediensene og lag din egen rett. Kelneren kan finne det irriterende, og maten er kanskje ikke standard, men jeg vet at du vil få det du ønsker om du spør pent.

Tellnes har videre tre klare tips: 

1. Skriv ned det som er aller viktigst for deg i livet og gi det 10 forsøk.

2. Du må gi det 10 forsøk – det er nøkkelen

3. Ikke bare ta det du kan få i livet, men jag etter det du vil ha.

Les mer om Healthy Eats her!

Luke 1: Ulrikke Lien (Sensorita)

Luke 2: Kristian Ellertsen (&Hamlet)

Luke 3: Christer Nordvik (Fotmob)

Luke 4: Johan Haugstad (Ember)

Luke 5: Hege Tokerud (Aiba)

Luke 6: Anjali Bhatnagar (Tørn)

Luke 7: Merete Nygaard (Lawbiotics/Lexolve)

Luke 8: Trond Kittelsen (Sevensix)

Luke 9: Kris Riise (Uloc)

Luke 10: Marie Steinfjell (Sulacare)

Luke 11: Trond Haugå (Wepost)

Luke 12: Anne Emilie Fosse (Knit¬e)

Luke 13: Heidi Andreassen (Testnor) 

Luke 14: Christian Dahl Nielsen (Bev/art)

Luke 15: Masoud Younesi (Pond)

Lyst til å dele ditt tips?

Send meg ditt beste tips på mail mia@shifter.no.