utdanning

Martin Schütt i Askeladden og Co.
Martin Schütt i Askeladden og Co.

NHH utfordrer NTNU med eget gründerfag

Martin Schütt tror ikke man lærer entreprenørskap på skolebenken.

Publisert Sist oppdatert

NHH vil tilby et nytt valgfag i entreprenørskap, kalt "Entrepreneurship: 100 days to Launch", som vil gi studentene muligheten til å forberede og lansere sine egne start-ups.

Det skriver den uavhengige studentavisen K7 Bulletin.

Faget vil gi innsikt i mulighetsanalyse, idéevaluering og ressursallokering, og vil bli undervist av NHH-alumni med erfaring innen entreprenørskap i næringslivet.

Målet med faget er å gi studentene praktisk erfaring i den ellers usikre verdenen av entreprenørskap, samtidig som det også styrker studentenes entreprenørielle tankegang.

NHH har tidligere mottatt kritikk for mangel på støtte til entreprenørskap, men dette nye faget vil forsøke å løse dette problemet.

Askeladden-gründer Martin Schütt som tidligere vært kritisk til mangelen på gründerperspektiv i økonomiutdanningen, sier til magasinet at han applauderer tiltaket, men at han ikke tror entreprenørskap kan læres på skolebenken:

– Det finnes ingen Black-Scholes modell for hvordan starte selskap, det krever en vilje til å prøve, feile og lære. Hele tiden. En kickstart på det er det nok absolutt mulig å hente på skolebenken. Det aller viktigste faget kan bidra med er å tenne gründergnisten og få streite siviløkonomer til å gutse litt mer, sier han til K7.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen ble K7 Bulletin omtalt som et internt studentmagasin ved NHH. Det korrekte er at K7 er en uavhengig studentavis ved NHH.

(Notisen er laget med ChatGPT og desket av Shifters redaksjon).

Powered by Labrador CMS