helse

Nordic Capital kjøper majoritets­andel i Sensio

– Vi ønsker nå å ta produktene til flere markeder – da trenger vi å ha en eierskapsstruktur som kan støtte både faglig og finansielt, sier daglig leder i Sensio, Torbjørn Aamodt.

Torbjørn Aamodt, daglig leder i Sensio
Publisert

Sensio, selskapet som lager velferdsteknologi til eldreomsorg og sosial omsorg i Norden, får nå ny majoritetseier i Nordic Capital. Sistnevnte er en av Europas ledende investorer i teknologi og helse med 30 års erfaring i å drive vekst og internasjonal ekspansjon i andre selskaper. 

Shifter har spurt både Sensio og Nordic Capital om nøyaktige eierandeler og pris på oppkjøpet, men ingen av partene ønsket å si noe utover at Nordic Capital blir majoritetseier (over 50 prosent eierskap). 

Dette er første gang Nordic Capital går inn i Sensio. Selskapet investerer gjennom fondet Nordic Capital Evolutions, som forvalter 1,2 milliarder euro. Investeringene retter seg mot mellomstore vekstbedrifter over hele Nord-Europa. 

Sensio er Evolutions' tiende investering siden 2021. Transaksjonen forventes gjennomført i tredje kvartal 2024 og er betinget av vanlige godkjennelser.

Skal få fart på skaleringen

Planen for helsetek-selskapet fremover, er videre produktutvikling og internasjonal skalering, forteller Torbjørn Aamodt, daglig leder i Sensio. Selskapet har i dag ca. 200 dedikerte medarbeidere og har vokst raskt de siste årene, takket være økt utbredelse av løsningene deres i Norden og Storbritannia.

– Vi skal gjøre mye mer på produktutviklingssiden, samtidig som vi ønsker å utvide til nye markeder. 

– Vi har lyktes med software plattformen og produktene våre i Norge og Sverige, og fått god «traction» i Danmark så langt, legger han til. 

Selskapet jobber for tiden med å etablere seg i Storbritannia. Neste land på lista er Tyskland. 

– På sikt skal vi bli en ledende europeisk spiller innen for helse- og omsorgsteknologi, som er til stede i alle de relevante europeiske markedene, sier Aamodt. 

– Nordic Capital er allerede etablert i markedene som er relevante for oss, så de vil være til stor hjelp når vi skal ekspandere, forklarer han. 

God match

Aamodt forteller at de har brukt tid på å lete etter riktig eier for å hjelpe dem med å ta selskapet til neste nivå. 

– De siste månedene har vi diskutert mye hvem som er mest hensiktsmessig å ha som eier for å kunne nå de målene vi har for den neste fasen. 

– Vi ønsker nå å ta produktene til flere markeder – da trenger vi å ha en eierskapsstruktur som kan støtte både faglig og finansielt. 

– Nordic Capital har mye kompetanse innen helseteknologi, og er noen vi kan være ambisiøse sammen med, sier Aamodt. 

– Det er virkelig innertier i forhold til hva vi ønsket oss, legger han til. 

Longship, det norske PE-selskapet som tidligere var majoritetseier, går over til å være en «betydelig minoritetseier». De ønsker i neste runde å gå inn i Sensio med sitt nye fond –  fond III.  Det er ingen vesentlig forskjell på fond I som de gikk inn med i 2018 og fond III. Det er de samme menneskene fra Longship som skal jobbe med Sensio.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.