Nytt nasjonalt cybersikkerhetssenter åpnet i Oslo

Publisert Sist oppdatert

Det nye cybersikkerhetssenteret er en del av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og samler flere av NSMs fagmiljøer innenfor cybersikkerhet.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding fredag. Senteret ligger i Oslo.

Forsvaret er blant de som stiller med personell i cybersikkerhetssenteret, sammen med andre offentlige virksomheter. I tillegg skal mange private aktører inngå som samarbeidspartnere i senteret.

– Verken myndighetene, næringslivet eller den enkelte borger kan møte utfordringene i det digitale rom alene. Digital sikkerhet forutsetter at vi alle tar ansvar. Vi må sikre våre digitale løsninger og forebygge hendelser på samme måte som vi sikrer våre fysiske verdier. Alle virksomheter har ansvar for å ivareta sin virksomhets digitale sikkerhet, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde, som åpnet senteret sammen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

– Cybersikkerhetssenteret er et stort løft for vår nasjonale evne til å avdekke og håndtere dataangrep. Også dersom det skulle komme et alvorlig angrep som det står en statlig aktør bak. Senteret bidrar til at vi kan forebygge dataangrep og styrker vår forsvarsevne. Dette gir oss økt trygghet, sier Bakke-Jensen.

[email protected]