Techkrasj

Over halve Tiger Global barbert bort i år

Fondet som kom inn i venturebransjen med mitraljøse, har stadig større papirtap.

Publisert Sist oppdatert

Papirtapet til det tech-tunge hegdefondet Tiger Global, som kom inn i på venturebransjens jaktmarker med mitraljøse, er ned 54,7 prosent så langt i år.

Det melder Financial Times.

Nedgangen ved endt halvår var på 50 prosent, men resultatet kommer etter en svak utvikling i oktober, hvor fondet mistet ytterligere 5 prosent samtidig som den teknologitunge Nasdaq-indeksen økte med 4 prosent.

Det videre fallet kan skyldes at Tiger Global har investert en del i Kinesiske selskaper som TikTok-eier Bytedance og ehandelgigant JD.com. Mange vestlige investorer har trukket seg ut fra landet etter kommunistpartiets kongress hvor generalsekretær Xi Jinping ble valgt for en tredje periode, som medførte kraftig nedgang på Hong Kong-børsen..

En anonym kilde med innsikt i saken sier til avisen at Tiger har stoppet investeringer i Kina i påvente av signaler fra hvordan Xi Jinping med sin nye maktbase kommer til å styre økonomien.

I oktober meldte Axios at Tiger Global har redusert ambisjonene for sitt neste fond med 50 prosent til 6 milliarder dollar.