Sparebanken Vest valgte Nets for Open banking

Publisert   Sist oppdatert

Sparebanken Vest velger Nets sin løsning for å hente data fra andre banker, og ved hjelp av en integrasjon når banken alle PSD2-APIene i Norden.

Ved innføringen av den europeisk reguleringen PSD2 får banker mulighet til å gi bankkundene nye tjenester og bedre oversikt over økonomien. Løsningen fra Nets gir Sparebanken Vest tilgang til en standardisert plattform som muliggjør innhenting av kontoinformasjon og gjennomføring av betalinger i andre banker via API-er gjennom en integrasjon, skriver Nets i en pressemelding.

— Ved å velge Nets som strategisk partner får vi bedre anledning til å utnytte de mulighetene som kommer. Gjennom plattformen fra Nets kan vi lage nye tjenester som gir kundene enda bedre oversikt over sin økonomi, uavhengig av hvilken bank de benytter, sier Bjørg Marit Eknes, konserndirektør for innovasjon og kundeopplevelse i Sparebanken Vest.

— Det er utrolig gledelig at Sparebanken Vest velger oss som partner i forhold til Open Banking. Sparebanken Vest har de siste årene markert seg tydelig i FinTech-miljøet, og er en viktig aktør på Vestlandet. Vi tar det som en stor tillitserklæring at de nå velger vår plattform for sin satsing innen Open Banking, sier Georg Olav Ramstad, ansvarlig for salg av Open Banking i Nets.

I august kunngjorde også Sbanken at de har valgt Nets' sin løsning for Open Banking.