Staten gir Trondheim-forvalter fornyet tillit: Skyter inn 150 millioner i nytt landsdekkende såkornfond

Publisert Sist oppdatert

Styret i Innovasjon Norge har besluttet å gi Trondheim-selskapet ProVenture Management III ansvaret for å forvalte et nytt såkornfond som regjeringen besluttet å opprette i revidert nasjonalbudsjett 2018.

Fondet skal sørge for frisk såkornkapital på minst 300 millioner kroner, og med mål om 500 millioner kroner.

Midlene skal investeres i mellom 20 og 30 norske bedrifter som er under fem år gamle, og har internasjonalt potensial.

Staten går inn med 150 millioner kroner, mens forvalterne skal hente inn 150 til 350 millioner kroner i privat kapital.

– Norge trenger unge vekstbedrifter. For disse er tilgang på kompetent kapital en utfordring som såkornfondene bidrar til å løse, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge i en pressemelding.

Det nye fondet skal rette seg mot oppstartsbedrifter som leverer digitale produkter og løsninger. Målet er at det skal være operativt i fjerde kvartal i år, og at det skal gjøre sin første investering i første kvartal 2020.

– Jeg håper og tror at investorer i hele landet vil være med på å bygge opp fremtidens næringsliv, sier næringsminister Torbjørn Røe Isakseni meldingen.

ProVenture Management III har base i Trondheim og Stavanger. Innovasjon Norge har skutt inn midler i forvalterens to forrige såkornfond, som har investert midler for både DNB og Equinor.

Forvalterens nåværende portefølje består i stor grad av olje- og gass-selskaper, deriblant Sorbwater Technologies og Wellgrab.

[email protected]