Tidligere Tidal-sjef Andy Chen opplever stor suksess med sin nye oppstartsbedrift Weorder.
Tidligere Tidal-sjef Andy Chen opplever stor suksess med sin nye oppstartsbedrift Weorder.

1 av 3 serveringssteder bruker krisen på å modernisere. Det gir kunderush for norske tech-startups

Den teknologiske utviklingen på norske serveringssteder har akselerert kraftig under krisen. Det medfører varige endringer i bransjen, ifølge sjefen i en av landets største restauranter. Samtidig står tusenvis av arbeidsplasser i umiddelbar fare, advarer bransjeorganisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Etter noen år med seige prosesser både når det gjelder innsalg og implementering av ny teknologi, har den konservative restaurant- og serveringsbransjen nå åpnet dørene for et par norske startups som tar sikte på å fjerne «service» fra serviceyrket.

Oslo-selskapene Weorder og Ordr utvikler programvare for bestilling og betaling av mat- og drikkevarer, blant annet, og anslår nå at den teknologiske utviklingen i bransjen har akselerert med to år - på to måneder. Begge har sikret seg noen av landets største restauranter på kundelisten den seneste tiden, deriblant Olivia, Delicatessen og Big Horn.

– Man kan bestille et helikopter med telefonen, hvorfor skal man ikke kunne bestille en cheeseburger i restauranten på samme måte? Det er et valg man burde ha, og i stadig større grad forventer, sier gründer og daglig leder i Weorder, Andy Chen.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her