Corporate Venture
25 prosent omsetningsvekst for selskapene til Telenor Amp
Nå er ny CFO på plass med bakgrunn fra QNTM og Verdane.
For første gang var Telenor Amp, selskapets nye investeringsarm, inkludert da Telenor la frem sine kvartalsresultater i går. Nå har den nye enheten fått ny CFO på plass, i tillegg til to nye investment managers.
Liv Ingeborg Blekkerud kommer fra stillingen som økonomi- og finansdirektør i teknologiselskapet QNTM Group.
– Jeg gleder meg over å bli en del av et profesjonelt og tungt kompetansemiljø i Telenor og samtidig jobbe med vekst selskaper, innovasjon og fremtidens teknologiløsninger, sier Blekkerud.
Blekkerud har tidligere jobbet som økonomi- og finansdirektør i private equity selskapet Verdane og har bakgrunn fra revisjon og rådgivning i PwC. Hun har en bred økonomibakgrunn samt bringer med seg erfaring og kompetanse fra en rekke investeringer i teknologi- og vekstselskaper
– I Telenor Amp skal vi kombinere det beste fra kvaliteten og kompetansen i en stor corporate med det å finne nye vekstmuligheter. Det synes jeg er spennende å være en del av. Nå skal vi bygge et kompetent- og profesjonelt miljø, kontinuerlig vurdere potensielle partnerskap i tillegg til å forvalte en portefølje av eksisterende selskaper som ligger utenfor, men likevel nær Telenors kjernevirksomhet, sier Blekkerud.
I tillegg til Blekkerud, har Telenor Amp ansatt to nye Investment Managers: Lisa Marie Nyvoll som tidligere har vært investeringsansvarlig i Eviny Ventures, og Tom Hvammen som kommer fra stillingen som CFO i teknologiselskapet CondAlign og har bakgrunn fra Pareto og Sparebank1 Markets.
Solide resultater
Telenor Amps portefølje består av 16 selskaper, til en verdi av 10 til 15 milliarder kroner. Det er en blanding av oppstartsselskaper og etablerte selskaper som Telenor Connexion, Telenor Maritime og Allente. I tillegg er det flere mindre selskaper som Bldng.ai og Tellu IoT.
Dan Ouchterlony, leder for Telenor Amp, forteller at selskapene har fått en knallstart på 2023.
– Amp-porteføljen som helhet leverte også et solid første kvartal med 25 prosent inntektsvekst på tvers av hele porteføljen. Det viser at vi har en sunn utvikling, med gode selskaper som fortsetter å levere gode resultater. Nå er fokuset på å optimalisere porteføljen og utnytte de mulighetene det skaper. Det kan innebære salg, oppkjøp eller partnerskap, sier Ouchterlony.
Blant selskapene i Telenor Amps portefølje er Telenor Maritime. Virksomhetene utvikler maritime kommunikasjonsløsninger og hadde en inntektsvekst på hele 75 prosent i første kvartal. IoT-selskapet Telenor Connexion leverte en inntektsvekst på 21 prosent.
Jakter start-ups innen IoT og sikkerhet
Digitaliseringen skyter fart i en rekke bransjer og sektorer, og det ser også Telenor effektene av. Dette kvartalet nådde selskapet en milepæl ved å koble opp over 20 millioner IoT-enheter globalt.
– Vi opplever økt pågang fra sektorer som tradisjonelt ikke har benyttet IoT, og denne trenden er økende. Vi har dialog med flere potensielle partnere og ønsker å få på plass et samarbeid, slik at vi sammen kan imøtekomme fremtidens digitale behov. Om det blir oppkjøp eller partnerskap får vi komme tilbake til. Potensialet både i Norden og globalt er stort, og det ønsker vi å utnytte.
Sikkerhet er også et område der Telenor Amp har øynene åpne for strukturelle muligheter.
– Bare i Norge sier 86 prosent at de har blitt utsatt for datakriminalitet de siste 12 måneder. Det er ingen tvil om at det finnes et enormt behov for sikre løsninger, så dette er et spennende område. Telenor investerer over én milliard årlig i sikkerhet, og vi har stor tro på at vi kan bidra med unik kompetanse til den eller de vi oppretter samarbeid med, sier Ouchterlony.