FREMTIDENS ARBEIDSPLASS

7 av 10 fintech-ansatte vil bytte jobb om det gir tilgang til mer avansert teknologi

Men det er utfordringer knyttet til den hybride arbeidsplassen.

Hybride arbeidsplasser har kommet for å bli.
Publisert

69 prosent av ansatte i finans- og bankindustrien sier de ville byttet jobb til en som gir bedre tilgang til mer avansert teknologi og som kunne bidratt til å effektivisere jobben, skriver Venturebeat, og refererer til en undersøkelse utført av Samsung.

Gjennom pandemien har hybride løsninger blitt mer populære, og i Samsungs undersøkelse sier 54 prosent at de ønsker å benytte seg av muligheten til å kunne jobbe fra andre steder enn arbeidsplassen, også etter pandemiens slutt.

Men den hybride arbeidsplassen kan by på utfordringer, noe funn fra samme undersøkelse viser.

Finansbransjen hyppigst utsatt for løsepengevirus

Datasikkerhet er en bekymring for alle bransjer, men finansbransjen er hyppigere utsatt for løsepengevirus enn noen andre.

Hvor 63 prosent av de IT-ansvarlige sa de bekymrer seg for sikkerheten til bedrifts- og kundedata når ansatte arbeider utenfor kontoret, er kun seks prosent av de ansatte bekymret for de samme.

Tross forskjellige prioriteringer hos ansatte og IT-beslutningstakere, deler begge et ønske om å bygge en sterkere teknologisk infrastruktur. Hvor 86 prosent av de ansatte og 93 prosent av lederne sa dette må forbedres i løpet av de fem neste årene.

Undersøkelsen av Samsung er utført på 500 IT-beslutningstakere og 500 ansatte fra finans- og bankindustrien over hele USA.

Les hele rapporten fra Samsung her.