Brødrene Lars og Thomas Nygaard i NorQuant. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Brødrene Lars og Thomas Nygaard i NorQuant. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Aksjerobot sikret over 5 millioner kroner og 180 nye investorer

Nå planlegger NorQuant lansering av tre fond i løpet av 2020.

Publisert

Selskapet har de siste ukene kjørt en folkefinansieringskampanje på Dealflow. Målet var å hente 4 millioner kroner, men beløpet bikker straks 5,3 millioner kroner, og NorQuant tillater nå en overtegning på inntil 6 millioner kroner.

– Vi har gjort vårt beste, med god hjelp fra Dealflow, med å forklare hva NorQuant jobber med og mulighetene vi har, og jobbet aktivt med å ta kontakt med potensielle investorer, sier medgründer Thomas Nygaard til Shifter.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

NORQUANT AS

NORQUANT AS ble startet med som visjon å hjelpe investorer oppnå bedre resultater gjennom en forskningsbasert, regelstyrt tilnærming til investeringer. NorQuant bistår family offices og andre investeringsselskaper med å nå sine investeringsmål.

Les mer om selskapet her

OSLO

Thomas Nygaard

0-5

  • NORQUANT HOLDING AS
  • FINTECH NEO GROUP AS
  • THEFACTORY ANGELS V AS
Se hele selskapsprofilen

NorQuant hadde på forhånd sikret seg 1,2 millioner kroner. Beløpene for øvrig spenner nå fra 5000 kroner til mellom 200.000 og 500.000.

Lanserer tre fond

Selskapet har i tre år jobbet med å knuse myten om «den geniale investor», hovedsakelig med et analyseverktøy basert på det motsatte: regler og statistikk.

I fjor hjalp fintech-selskapet en håndfull «family offices», deriblant Reitan Kapital, med å implementere såkalt faktorbasert forvaltning i egen strategi.

Den nye kapitalen er øremerket videre kommersialisering av selskapets analysetjenester rettet mot både profesjonelle og private investorer, i tillegg til lansering av tre nye fond for «folk flest» i både inn- og utland.

– Vi forventer å lansere tre fond senere i år, avhengig av når vår konsesjon fra Finanstilsynet er på plass, sier Nygaard.

I fjor ble NorQuant også tildelt 14 millioner kroner fra Forskningsrådet, til et prosjekt om selvlærende systemer for bærekraftige investeringsstrategier.

Sintef og Nord universitet deltar også.

– Det er dette som er neste steg. Målet er å kunne måle enda mer nøyaktig hva slags faktorer som påvirker en avkastning, har Nygaard tidligere uttalt.

Powered by Labrador CMS