proptech
Alarmutfordrer trykker gassen i bånn: Skal femdoble omsetningen i år
Homely henter 37 millioner kroner fra Schibsted og Rasmussen og sikter mot 10.000 kunder.
Homely leverer moderne boligalarm med profesjonelle tjenester på en enklere og rimeligere måte enn de tradisjonelle aktørene i markedet.
Nå har selskapet gjennomført en intern runde og hentet inn 37 millioner kroner fra blant andre eierne Schibsted Ventures og Oda-investor Rasmussen Gruppen.
Ifølge selskapet var det ikke planlagt å hente kapital nå, men veksttakten nå gjorde det interessant å «øke markedstrykket» med ekstra midler.
– Etter emisjonen er vi nå solid oppkapitalisert og er godt rustet for å håndtere kommende vekst i lang tid fremover. Vi kommer til å bli betydelig mere synlig og samtidig utvide salgsavdelingen for å kunne effektivt svare på alle innkommende kundeforespørsler som vi nå opplever, sier daglig leder i Homely, Petter Kildal Forseth.
I 2021 omsatte Homely for 4,7 millioner kroner og fikk minus 11,5 i resultat før skatt. I 2020 var omsetningen på 2,5 millioner.
I 2020 hentet Homely 55 millioner kroner og ble verdsatt til 205 millioner kroner. Verdsettelsen etter denne runden er 260 millioner kroner.
– Resultatet for 2022 foreløpig ikke er klart, men vi landet omtrent på 10 millioner kroner i omsetning, altså rundt en dobling av omsetning fra året før. Vi budsjetterer med 4-5 ganger fjorårets topplinje i år, sier Forseth.
Neste milepæl nå er å passere 10.000 kunder
– Homely har utviklet en brukervennlig og sikker boligalarm til en god pris. De siste månedene har veksttakten tatt seg kraftig opp, og vi ønsker å støtte selskapet videre. Det norske folk fortjener en ordentlig utfordrer innen boligalarm, i et marked dominert av to aktører som er dømt for ulovlig prissamarbeid, sier Rune Røsten, leder for Schibsted Ventures i Norge.
Homely ble etablert som et resultat av konkurransen i alarmmarkedet ikke fungerte optimalt. To dominerende boligalarm-aktører: Sector Alarm og Verisure, ble av Konkurransetilsynet i 2020 ilagt norgeshistoriens største gebyr for ulovlig prissamarbeid. Bøter kom til sammen på over 1 milliard kroner.
– Vi tar det som en stor anerkjennelse å få inn ny frisk kapital i et ellers svært krevende investormarked. Det er en bekreftelse på at investorene liker det vi gjør, sier Homely-gründer, Nadir Nalbant.
Konkurrentene øker prisene
Veksten til Homely har bygget seg opp steg for steg. Første bølge kom da samfunnet åpnet etter korona og folk begynte å reise igjen, mens andre bølge inntraff da renter og inflasjonen for alvor begynte å bite for folk.
– Nå har vi en tredje bølge med nye kunder blant annet som følge av at konkurrentene har sendt ut sine årlige brev med prisøkninger. Vi er selvsagt takknemlig for at de gjør dette, sier Kildal Forseth.