Alexander Woxen, gründer av StartupLab.
Alexander Woxen, gründer av StartupLab.

Alexander Woxen: Seks punkter du bør ha tenkt gjennom hvis du skal lykkes hos engleinvestorene

'Den tidligere StartupLab-sjefen har vært involvert i flere oppstartsinvesteringer enn de fleste de siste ti årene, og deler hva som er «dos og don'ts» når du skal sikre deg penger til gründerprosjektet.

Engleinvestorer kommer i alle former. I den ene enden finner du «sponsoren», den som motiveres av å støtte deg på din reise og gleder seg over at du lykkes. I den andre enden er «kapitalisten», den som er opptatt av den finansielle siden.

- Det viktigste du trenger som gründer er kapitalen til prosjektet. Du skal gjøre jobben, men du trenger kapital. Og når det er for tidlig for de andre, er englene et godt alternativ, sier Alexander Woxen, en av de som kanskje har gjort flest tidligfaseinvesteringer i landet, gjennom tiden i StartupLab og deres ulike fond.

I den aller første tiden til et selskap er risikoen høy for å tape pengene, ofte for høy til at vanlige investorer våger å gå inn. Engleinvestorene sitter typisk tettere på gründerne, ofte som rådgivende. De svarer stort sett til seg selv, i motsetning institusjonelle som ofte trenger et rasjonelt og overbevisende grunnlag overfor sine kollegaer.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her