Alibaba investerer i Klarna: Mer enn bare kapital

Men det svenske betalings-selskapet vil ikke inn på det kinesiske markedet

Publisert Sist oppdatert

Alibabas investeringsarm Ant Financial har tatt en minoritetspost i det svenske fintech-selskapet Klarna. Det melder selskapet i en pressemelding.

– Det vil utdype pågående samarbeid mellom Klarna og Alipay, som for øyeblikket gjør det mulig for AliExpress, det globale e-handelsnettstedet på Alibaba, å bruke Klarnas populære" Pay Later "-løsning i flere markeder, heter det i meldingen.

– Kjernen i dette samarbeidet mellom Klarna og Alipay er en delt ambisjon om å gi en bedre handleopplevelse og skape inspirerende destinasjoner for forbrukere over hele verden sier Klarna-gründer Sebastian Siemiatkowski i pressemeldingen.

Klarna brukes nå hos over 200.000 forhandlere og e-handelsplattformer globalt.

Skal ikke til Kina

Ifølge Di Digital er det snakk om mindre enn en prosent av aksjene, men selskapet ønsker ikke å gå ut med summen på investeringen.

– Investeringen skyldes delvis en ny emisjon og kjøp av eksisterende aksjer som noen eiere selger, sier Aoife Houlihan, kommunikasjonssjef i Klarna, til Di Digital og legger til at det ikke er snakk om å gå inn i det kinesiske markedet.

– Som vår administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski har vært klar med før, vil vi ikke komme inn på det kinesiske markedet. Dette samarbeidet handler om Alibabas plattformer i USA og Europa, så vel som i Australia hvor vi nylig lanserte, sier Houlihan.

Powered by Labrador CMS