Appfarm-teamet
Appfarm-teamet

Appfarm blir første norske selskap i Google-akselerator

Programvareselskapet knytter seg enda tettere til giganten.

Publisert Sist oppdatert

Appfarm sin «no code»-plattform utfordrer prinsippene for hvordan programvare blir utviklet i dag. På samme måte som ingen lager nettsider manuelt i 2020, så gjør Appfarm det mulig å lage avanserte digitale tjenester og skreddersydde forretningsapplikasjoner raskt og enkelt, uten programmering.

Nå blir selskapet det første norske selskapet i en av Google sine akselerator-programmer.

– Det er ingen stor hemmelighet at vi bygger vår teknologi med mye av Google sin teknologi. De har vært den største leverandøren vår, og det skaper interesse, forteller CEO i Appfarm, Marius Tuft Mathisen.

– Siden vi var så tett knyttet til Google fra før, er vi en god strategisk match. De ønsker å lage nye, relevante tjenester, og der er vi representert, sier han og legger til:

– Vi er et spennende selskap i sterk vekst. Og vi skrev en god søknad.

– Hva betyr det for dere å være med på programmet?

– Det gir oss mye troverdighet, og er veldig viktig for oss. Det å kunne vise til store selskaper at Google ønsker å løfte oss frem betyr mye i markedet.

Google har flere akseleratorprogrammer. Appfarm skal delta i «Google for Startups Accelerator: Europe», som ble lansert i sommer. Programmet er spesielt rettet mot europeiske tech-selskaper, med et premiss med at de må ønske å løse store problemer. Google stiller med ressurser i form av eksperter og teknologi.

Programmet er naturlig nok digitalt og starter tidlig i november.

– Men vi har allerede hatt innledende møter med Google, og de jobber med å finne de resursene som er mest relevante for oss. Og det at det blir tre digitale måneder passer oss egentlig bedre, forteller han.

Akseleratoren er non-equity, som betyr at Google ikke forplikter seg til å innvestere. Det er derimot lagt opp til å tilby oppstartsproduktstøtte, veiledning og lederutvikling ved å gi selskapene tilgang til Google-ingeniører, eksterne eksperter, bildetrening og Google Cloud-kreditt.

Og Mathisen forteller at til tross for at akseleratoren ikke gir penger i kassa, har selskapet penger til å holde på videre.

– Det skjer masse hos oss om dagen, og vi er lønnsomme nå. Vi kommer til å runde 10 millioner i omsetning i år. Så vi jobber mot en større kapitalrunde til neste år.

Selskapene som deltar i årets program sammen med AppFarm er: CodeBerry (Ungarn), Infermedica (Polen), MilkStrip (Israel), SQIN (Tyskland), Sundose (Polen), Xeropan (Ungarn), Yosh.AI (Polen) og DeepStash (Romania).

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

APPFARM AS

AppFarm leverer en plattform for utvikling av digitale løsninger ekstremt hurtig, uten behov for programmering. Plattformen forvalter applikasjoner sømløst i skyen med kontinuerlig oppdatering av ny teknologi, sikkerhet og støtte for alle enheter.

Les mer om selskapet her

OSLO

Marius Tuft Mathisen

6-10

  • PROFITADON AS
  • XIMIO AS
  • WOLDING COMPANY AS
Se hele selskapsprofilen
Powered by Labrador CMS