Nedbemanning

Appselskap nedbemanner og permitterer ansatte 

Shortcut skal fjerne lederstillinger og permittere 28 ansatte. 

Jonas Rein Tovsen, administrerende direktør i Shortcut Norge.
Publisert Sist oppdatert

De ansatte i Shortcut ble tirsdag informert om at selskapet skal nedbemanne administrative stillinger og permittere rundt 28 ansatte, skriver Kampanje

Shortcut er et norsk appselskap som har spesialisert seg på designutvikling av apper til smarttelefoner og nettbrett. Selskapet ble grunnlagt i 2007. 

– Dette er en svært vanskelig dag for alle våre ansatte som har jobbet beinhardt for å gjøre selskapet i stand til å vokse videre i et krevende marked. Vi samarbeider tett med tillitsvalgte og hele organisasjonen for å sikre en god og ryddig prosess for alle berørte, sier Jonas Rein Tovsen, administrerende direktør i Shortcut Norge til Kampanje. 

 Ledelsen i tech-selskapet. har nå lagt en spareplan for tiden fremover. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

– De kortsiktige tiltakene vi nå gjennomfører, vil resultere i at Shortcut vil levere sunn og lønnsom vekst på lang sikt, sier Tovsen. 

Shortcut er i portefølgen til Verdane og Amp Eleven. Selskapet sto blant annet på Amp Eleven- investor Henrik Lie-Nielsen sin topp ti liste for selskaper han ønsket kjøpe opp for et halvt år siden. 

Varslet om utrygt arbeidsmiljø 

 Vipps har uttalt at de tar avstand fra Shortcut etter varslingssak. 

– Ønsker ikke å bli assosiert med denne typen ledelseskultur, sa kommunikasjonssjef i Vipps, Caroline Lunde til E24. 

I 2021 varslet en ansatt om kritikkverdige forhold og et utrygt arbeidsmiljø i Shortcut. Selskapets interne gransking viste at flere ansatte hadde vært utsatt for alvorlige handlinger gjennom flere år. 

I mai i år sto varsleren Sofie frem i E24. 

– Granskingen viste at vi ikke hadde ivaretatt de kravene som stilles til arbeidsgivere for å ta vare på et trygt arbeidsmiljø for sine ansatte, skrev Tovsen på selskapets hjemmeside i mai 2024. 

KPMG ble engasjert for å gjennomføre en ekstern gransking av påstandene og arbeidsmiljøet. Styret i selskapet valgte å følge alle anbefalinger fra granskerne, noe som blant annet førte til at to ledere fratrådte sine stillinger, opplyser Tovsen. 

Selskapet har nå innført en rekke tiltak for å bedre arbeidsmiljøet. 

Selskapet har valgt å sette ut håndteringen av eventuelle fremtidige varsler på arbeidsplassen til KPMG.