RESULTAT
Auk Eco nær tredobling av underskuddet i fjor
I en folkefinansieringskampanje tidligere i vår, ble det guidet på dobbel omsetning og sort bunnlinje inneværende år.
Oppstartsselskapet Auk Eco spesialiserer seg på utviklingen av helautomatiske plantedyrkere.
Tidligere i år gjennomførte selskapet en ellevill folkefinansieringskampanje som ble fulltegnet på null komma niks. Totalt hentet selskapet 19,8 millioner kroner. Etter transaksjonen ble selskapet priset til 94 millioner kroner.
I prosepektet la Auk til grunn en omsetning på mellom 40 og 45 millioner kroner og positiv bunnlinje inneværende år. Fjorårets resultat ble kun omtalt omtrentlig, ettersom regnskapet ikke var revidert.
Nå er imidlertid tallene klare.
I løpet av 2022 oppnådde Auk Eco en omsetning på 18,12 millioner kroner, en økning på 7,5 prosent sammenlignet med foregående år, da inntektene var på 16,85 millioner kroner - noe daglig leder Didrik Dimmen omtalte som «skuffende».
Mens omsetningsveksten var beskjeden, akselererte kostnadssiden. Årsresultat endte på -10,2 millioner kroner. Til sammenligning var underskuddet i 2021 på 3,81 millioner kroner.
I sammenheng med folkefinansieringen i mars, fortalte Dimmen til Shifter at Auk har fått fart på businessen. På spørsmål til potensielle investorer svarte han også at selskapet lå foran skjema i år.
Auk får typisk nesten halvparten av omsetningen i fjerde kvartal, i sammenheng med tilbudsperioder som «Black Week» og jul.
De største eierne i selskapet er gründer Marius Waage Aabel og Startuplab. I tillegg til «folk flest», skjøt investorer som MP Pensjon inn penger i folkefinansieringskampanjen.
– Jeg regner med at dette blir siste emisjon på en god stund. Men man kan aldri vite hvordan verden ser ut, vi er jo slaver av markedskonteksten, og får ikke gjort så mye med det. Men hvis ting går etter planen, skal det holde lenge, sa Auk-sjefen til Shifter i vår.
Auk Eco ble grunnlagt i 2018 av Marius Aabel, og ledes av tidligere Flowmotion-gründer Didrik Dimmen.
Målsetningen til selskapet er å omsette for 400 millioner kroner innen 2027.
Denne saken er generert av tekstroboten ChatGPT og desket av Shifter-redaksjonen.