Snorre Valen avlyser det som skulle bli hans siste Technoport. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Avlyser Technoport: – Alle har et ansvar

To uker før tech-konferansen skulle gå av stabelen i Trondheim, ble styret enige om å trekke i bremsen.

Publisert Sist oppdatert

Technoport-konferansen i Trondheim 25. mars, avlyses på grunn av korona-viruset. Det melder Adressavisen.

– Det er en uoversiktlig situasjon, og smitten kommer til å spre seg framover. Men vi avlyser mer av hensyn til den offentlige helsen og for å redusere smittespredning, enn av hensynet til de besøkende, sier daglig leder Snorre Valen til Adresseavisen.

- Alle har et ansvar for å dempe viruset. Da føler ikke vi det er forsvarlig å samle så mange mennesker.

Ventet 700 mennesker

Technoport arrangeres årlig i Trondheim, og i år var Snorre Valens siste konferanse som daglig leder før han går over i ny jobb som politisk redaktør i Nidaros.

Beskjeden kom tirsdag morgen, etter at det i flere dager hadde stått på konferansens nettsider at de tok helsemyndighetenes råd, men kom til å holde konferansen.

Mandag kveld møttes styret for å diskutere situasjonen.

Etter møter med samarbeidspartnere og kommunehelsetjenesten i Trondheim kommune bestemte leder og nestleder i Technoport-styret seg sent mandag. Nå blir det ikke noe av konferansen som skulle ta for seg teknologi og tilpasning til en varmere verden på grunn av klimaendringene.

Her skulle internasjonale eksperter på alt fra klimaendringer, antropologi og alle typer teknologi møtes. Allerede var det over 400 påmeldte til konferansen som bruker å samle omlag 700 mennesker.

– Det mest ansvarlige av oss er å avlyse. Vi er en internasjonal konferanse med mange gjester. Det fører med seg mye flytrafikk, reising og servering av mat, sier Valen.

Valen understreker at helsemyndighetene har gitt klar beskjed om at det er konferansearrangørene selv som må ta avgjørelsen. Technoport har lyttet til rådene om smitterisikoen med å samle mange mennesker.