Konkurs

Bandit-konkursen: Manglet kun 500.000 for å fortsette 

Tirsdag kveld har Bandit offisielt begjært oppbud etter at selskapet ikke lyktes med å skaffe de siste avgjørende kronene. 

Bandits ledere: Markus Rozins og Espen Myklebust.
Publisert Sist oppdatert

Tirsdag kveld ble det offisielt kunngjort at Bandit har begjært oppbud i Brønnøysundregisteret. 

Pinduoduo-konseptet manglet kun 500.000 kroner for å avblåse krisen, som Shifter har fulgt gjennom høsten. 

Selskapet annonserte allerede fredag kveld at det ville melde oppbud omgående etter en lengre kapitaljakt over flere uker.

Tirsdag formiddag ønsket gründer og daglig leder, Markuss Rozins, ikke å kommentere ut over det som allerede er kjent i saken. 

Han bekreftet samtidig at bakgrunnen for beslutningen er at de ikke klarte å skaffe det fullstendige beløpet på til sammen to millioner for å avblåse krisen. 

Tidligere ble det meldt at Pinduoduo-konseptet var reddet etter å ha klart å skaffe 1,1 millioner i frisk kapital. 

Senere viste det seg imidlertid at det i tillegg trengte 900.000 kroner for å lukke runden.

Før konkursen hadde de skaffet 1,5 millioner, men gründerne kom frem til at det ikke var nok for å drive selskapet videre etter ambisjonene de hadde hatt for Bandit.

Ingen interesserte 

Claus R. Flinder i advokatfirmaet Langseth Advokatfirma er oppnevnt som bostyrer for konkursen, og fristen for å melde inn krav til boet er 6. februar.

Advokaten skal ha et møte med Bandit-aktørene førstkommende torsdag og vet foreløpig lite per onsdag ettermiddag. 

– Ut fra det jeg kan se virker det som å være overenstemmelse med oppbudsbegjæringen og de faktiske forhold, forteller Flinder. 

Han påpeker at selskapet hadde minimal gjeld til andre leverandører i henhold til selskapets oppsett. Ved konkursbegjæringen hadde Bandit kun to ansatte, Rozins og driftssjef Espen Myklebust.

Per nå er det usikkert hvor store verdier som ligger i boet og ingen har foreløpig meldt interesse for å kjøpe det opp, forteller Flinder.

Bandit hadde blant annet utviklet en egen app. Totalt har det vært investert 14,5 millioner kroner i virksomheten.

Regnskapet for 2022 viser at Bandit kun hadde knappe 3200 kroner i inntekter, og et resultat før skatt på i overkant av - 1,5 millioner kroner. 

Inspirert av kinesisk milliardsuksess

Shifter har fulgt Bandit siden det ble opprettet i 2022 av Rozins og Askeladden & Co.

Senest i september kunne Rozins rapportere at ting hadde gått «mye villere enn forventet» etter lanseringen av den nye Bandit-appen.  Samtidig var de i ferd med å inngå et samarbeid med Carrefour, en av de største supermarkedkjedene i Europa.

Daglig leder: Markuss Rozins

Bandit var inspirert av det kinesiske milliard-konseptet Pinduoduo som gjør det mulig for flere brukerne å gå sammen om innkjøp for å få bedre betingelser enn man typisk får i en butikk.

Tidligere samme høst kunngjorde Askeladden-sjef Martin Schütt at de hadde gått med på å redusere sin eierandel til ti prosent som en del av redningsaksjonen for Bandit. 

I denne sammenheng ble det også foreslått at Axel Lindnér ville trekke seg ut av Bandits styre, og Askeladden & Co skulle ta en passiv rolle i selskapet, dog ikke som en del av redningsaksjonen. 

– For vår del lukker vi kapittelet og heier videre fra sidelinjen, har Schütt tidligere kommentert, uttalte Schütt videre. 

Ved konkurs-kunngjøringen eier gründerne rundt 12 prosent av Bandit, direkte eller indirekte. Resten av aksjene er kontrollert av Askeladden & Co og andre investorer.

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.