Advokatene Remi Dramstad i Selmer og Stig Nordal i Sands tror startup-Norge er i ferd med å samle seg om en bransjestandard hva gjelder betingelser i tidlig fase.
Advokatene Remi Dramstad i Selmer og Stig Nordal i Sands tror startup-Norge er i ferd med å samle seg om en bransjestandard hva gjelder betingelser i tidlig fase.

Betingelsene gründere bør forvente i et moderne «term sheet», og fellene du må unngå

Startup-Norge i ferd med å samle seg om en bransjestandard hva gjelder «term sheets», ifølge to ledende advokater på området. Her er de viktigste betingelsene, og spørsmålene gründere må stille.

Publisert

Nylig offentliggjorde byFounders, som første store, europeiske VC-fond, sitt «term sheet» for tidligfaseinvesteringer. Dokumentet beskriver de materielle vilkårene og betingelsene i en forretningsavtale, for eksempel en emisjon.

Hensikten er ifølge fondet selv å vise frem hva de mener med begrepet «gründervennlig», og samtidig bidra til å gi gründere bedre kort på hånden når de velger investor.

– Det er et poeng at det er god balanse mellom investor og gründer/selskapet. At de har en felles retning på prosjektet, at det ikke dukker opp ulike hensyn underveis. Grunnlaget er viktig. Bommer man der, og får inn feil investor og «terms», kan det være avgjørende for prosjektet, sier partner Stig Nordal i Sands Advokatfirma, som har spesialisert seg på oppstartsselskaper.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her