Bill Kill skal hente minimum seks millioner – får hjelp av amerikansk akseleratorprogram
Gründer Sonni Christine Jakobsen mener selskapet vil ha større sjanse for å få hentet penger i utlandet.
Det begynte med at en investor i det amerikanske selskapet Newchip oppdaget Bill Kill på Linkedin. Han tok kontakt og oppfordret den norske fintech-startupen til å ta direkte kontakt med Newchip-sjefen Andrew Ryan, som ba dem søke på et av akselerator-programmene til Newchip.
Søknaden ble sendt og etter et par intervjurunder ble Bill Kill tatt opp til «The Series Seed Accelerator Program». Et av hovedargumentene til Newchip er at selskapet bidrar til å kutte tiden det tar for en startup å hente kapital.
Ifølge Ryan tar det i snitt 9-12 måneder for en startup å lukke en emisjon. Newchip hevder å kappe den tiden ned til tre–seks måneder, med en suksessrate på 70 prosent for de selskapene som tar del i dered seks måneder lange program.
– Vi har vært i kontakt med en del akseleratorer tidligere og takket nei. Newchip er på et helt annet nivå og kvalitet. Og det er jo smigrende at en amerikansk akselerator har lagt merke til oss, sier daglig leder i Bill Kill, Sonni Christine Jakobsen, til Shifter.
Perfekt timing
Programmet Bill Kill skal delta i, har som mål å hente opp til fem millioner dollar til selskapet. Det passer Jakobsen som hånd i hanske.
Bill Kill jobber for fullt med en kapitalutvidelse som skal gi fart gjennom 2021, og deltakelsen hos Newchip kan begynne så snart Bill Kill ønsker det.
– Det å bygge et techselskap er kostbart, og ikke minst tidskrevende da de færreste bankene i dag leverer PSD2-API-er som er stabile nok . Vi trenger minimum seks millioner kroner i denne runden. Jeg er sikker på at Newchip vil bidra til at selskapet får den farten vi ønsker, sier hun.
Jakobsen gleder seg til å bli introdusert for Newchips globale investorskare, og har godt håp om det skal bli enklere å få overbevist dem, enn hva det er å få overbevist investorene på hjemmebane.
Så du tror det vil bli enklere å hente penger i utlandet enn hjemme?
– Det er ikke noe jeg tror, men erfarer. Vi blir tatt imot på en helt annen måte, de viser større interesse og forståelse for hva det kreves for å bygge et fintechselskap, sier Jakobsen, og legger til
– Vi har også henvendt oss til flere norske investorselskaper og det markedet er veldig, veldig snevert når du ikke er helt i oppstartsfasen der investorselskapene kan få større andel for mindre kapital, men heller ikke helt der at selskapet er ventureklar. Da faller du mellom to stoler, sier Jakobsen.
Selskapet har hittil hentet totalt 10 5 millioner kroner fra private investorer, tilskudd og oppstartslån fra Innovasjon Norge.
Lanserte en uke før Norge stengte
Starten for Bill Kill ble spesiell. Lanseringen kom i mars for snart et år siden – en uke før Norge stengte ned for å bremse spredningen av covid-19.
Likevel ble lanseringen av selskapets app, som bruker gamifisering for å gjøre brukerne bedre på å betale fakturaer i tide, eller be om betalingsutsettelse rett fra appen, vellykket.
- Timingen for lanseringen ble helt perfekt for oss uten at vi ante det. Koronakrisen førte til at de aller fleste ble mer eller mindre isolerte, noe som igjen førte til at vi var mer online enn hva vi normalt ellers hadde vært, sier Jakobsen.
Håper på dobling i 2021
Tross at markedsføringen av Bill Kill-appen har vært minimal har en god del brukere fulgt selskapets slogan «P(l)ay yor way to financial zen». Knapt et år etter starten er det gjennomført betalingstransaksjoner for 41 millioner kroner via Bill Kill.
Det håper Jakobsen minst skal dobles i 2021
Veien dit skal gå gjennom samarbeidsavtaler med selskaper som Lindorff, Tibber, Mileni og Hedvig Forsikring. Markeds- og kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Lindorff så store muligheter i samarbeidet, da Finansavisen skrev om samarbeidet i november i fjor.
– I dag er det for mange som synes det er vanskelig å forstå hva som står i et inkassobrev og skjer i en inkassoprosess. Gjennom samarbeidet med Bill Kill vil vi hjelpe både unge og voksne ved å gi dem bedre kunnskap om inkasso og gjeldshåndtering, sa Nooryani.
Ifølge Jakobsen vender Bill Kill-appen til alle som har BankID, og spesielt til en gruppe som egentlig har evne til å gjøre opp for seg, men som har en travel hverdag, og mangler tid, oversikt eller vilje til å få gjort opp seg i tide.
- Det er mange som tilhører kategorien «sløve» med sin privatøkonomi. Det er fremdeles mye vi kan forenkle for folk flest, slik at de blir bedre på å håndtere egen privatøkonomi, sier Jakobsen