Meltwater-gründer Jørn Lyseggen.
Meltwater-gründer Jørn Lyseggen.

Ble svindlet i India, men ellers er Jørn Lyseggen godt fornøyd med Meltwaters oppkjøp. Her er strategien.

Meltwater hentet milliarder øremerket oppkjøp av software-selskap, i sammenheng med børsnoteringen på Euronext Growth Oslo. Gründer Jørn Lyseggen åpner opp om strategien for «uorganisk vekst».

Publisert Sist oppdatert

I forkant av børsdebuten denne uken, hentet det norske teknologiselskapet Meltwater 2,3 milliarder kroner. Pengene skal i stor grad brukes til «uorganisk vekst» - oppkjøp.

– Er det en ting jeg har undervurdert fullstendig, er det hvor stort dette markedet er. Vi har ikke vært i nærheten, vi har knapt skrapet i overflaten. Det er svimlende stort. Og jeg er helt overbevist om at det er mulig å bygge et ikonisk software-selskap i internasjonal sammenheng. Da snakker jeg om et som er 10 - 20 ganger større enn det Meltwater er. Det er grunnen til at vi gikk på børs med vår notering på Euronext Growth. Nå er vi klar for neste fase. Vi vil være en del av den konsolideringen som vi tror kommer til å skje i vår bransje, sier Jørn Lyseggen.

Markedsverdien til selskapet er nå på 12,8 milliarder kroner. Lyseggen gründet selskapet i 2001, ledet det i mange år, og er nå arbeidende styreformann. Han har trukket seg ut av selskapets operasjonelle virksomhet, og er i stedet dypt inne i det langsiktige strategiarbeidet - hvor oppkjøp skal spille en sentral rolle.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her