Denne uken publiserte Vicotee et bilde av hvordan deres nye sensor illustrerer en feberfri CTO og gründer Richard Evje Pettersen.
Denne uken publiserte Vicotee et bilde av hvordan deres nye sensor illustrerer en feberfri CTO og gründer Richard Evje Pettersen.

Brannvarslere kan massemåle febersyke: Da viruset kom, så gründerne hvilket problem teknologien deres kunne løse

Brannvarsler for containerskip ble til febermåler «over natta».

Publisert Sist oppdatert

Teknologi-startupen Vicotee utvikler sensorer innenfor en rekke sjangere. Selskapet fra Drammen planla i utgangspunktet å lansere en ny, avansert termisk sensor i fjerde kvartal, designet for blant annet frakteskip og kontorlokaler.

Men da coronakrisen traff landet kastet de seg rundt, og tilpasset produktet slik at det kan brukes til å måle om folk har feber - helt uten fysisk kontakt, og uten å identifisere eller lagre personsensitiv informasjon.

– Vi hadde en lang liste med bruksområder i tankene fra før, men «fever detection» var ikke en av dem. Da dette traff, så vi at teknologien vår var som hånd i hanske, forteller CEO Satvir Singh Parmar.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her