Gründer
Brukte 500 timer på pønsjing av vakt-koder og fikk nok: Ble gründer for å løse problemet
Gründer Hilde Ulvik Hordnes vil hjelpe ledere i turnus-bransjer å spare tid.
Kontor hos Startuplab i Bergen: Gründer Hilde Ulvik Hordnes i Dynamon.
Foto: Kristine Askvik
Som leder ved Voss sjukeheim skulle Hilde Ulvik Hordnes sette opp nye turnusplaner for de ansatte.
– VI brukte ufattelig mange arbeidstimer. Jeg prøvde finne løsninger som kunne forenkle arbeidet med å utarbeide turnus, men det fantes ikke, sier Hordnes.
Gjennom nærmere ti år som leder i helsesektoren, og med lang erfaring i å utarbeide turnuser, mener Hordnes hun har belegg for å si at hun brukte opp mot 500 arbeidstimer på dette i året.
– Mens familien dro på skitur i romjulen 2019, satt jeg hjemme og manuelt pønsjet vaktkoder i et excel-ark, for å ferdigstille en turnus som skulle iverksettes i januar 2020. Da lovet jeg meg selv - aldri mer pønsjing.
I begynnelsen av 2020 ble hun gründer og startet Dynamon. Selskapet lager en digital plattform, som blant annet bruker kunstig intelligens for å sette opp turnusplaner. Etter snart fem år med utvikling er nå plattformen i bruk i over 30 kommuner og sykehus.
Hordnes forteller at plattformen brukes av 300 ledere, som utarbeider turnuser for ca 7500 ansatte.
Selskapet selger lisenser på bruk av plattformen, og har en innovasjonskontrakt med Helse Bergen med en ramme på 15 millioner kroner, som startet i mai 2023.
– Viktigst at kvaliteten blir god
– Plattformen er svært robust og kan håndtere høy grad av kompleksitet. Den kan generere vaktplaner for 200 ansatte, og tar hensyn til ferier og høytider, innspill fra ansatte, en jevn fordeling av kompetanse og mye mer. For oss er det viktigst at kvaliteten på turnusen blir god, sier Hordnes.
Plattformen tar også hensyn til regelverk som Arbeidsmiljøloven og sentrale- og lokale avtaler.
Oppstartselskapet har også kunder i andre bransjer i privat sektor der turnusarbeid er vanlig.
– Effektivisering og tidsbesparelse er like stor her, sier Hordnes.
Gründeren som er sykepleier i bunn og har en master i helseledelse, har jobbet tett med utviklerne i selskapet for å sikre at turnusene er enkle å bruke for lederne.
– Det har vært viktig for oss å gjøre plattformen så brukervennlig som mulig, samtidig som vi sikrer høy kvalitet på de genererte turnusene, sier Hordnes.
Sykepleiere med lederansvar har som median ansvar for 93 ansatte. I en rapport kom det frem at tre av fire vurderer å slutte.
– Vi må frigjøre tiden til lederne, slik at de kan lede - og øke kvaliteten på helsetjenestene, sier Hordnes.
Fra 500 timer til et par sekunder
Mens én avdelingsleder med 93 ansatte bruker opp mot 500 timer på å utarbeide en turnus og må pønsje opp mot 15.000 vaktkoder, kan Dynamon-plattformen bruke fra sekunder og opptil 12 timer for å generere turnus.
– Tiden det tar avhenger av kompleksiteten og lengden på turnusen, samt antall ansatte som inngår i turnusen.
Dynamon hadde en emisjonsrunde i 2023 på ti millioner kroner. Gründeren sitter fortsatt på 80 prosent av selskapet. Inntektene i 2023 var på to millioner og selskapet forventer å tredoble disse i 2024.
Av de seks millionene i forventet inntekt i 2024, skal fem av disse være årlig gjentakende inntekter.
– Dynamon sin teknologi regnes nå som svært robust, og vi skal derfor hente mer kapital til høsten for å skalere selskapet. Vi skal ansette flere og utvikle mer banebrytende teknologi for å bidra til å løse noen av utfordringene helsesektoren står overfor, sier Hordnes.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.