venture

Cathie Woods ARK lanserer venturefond for småsparere

Lanserer med annen kostnadsstruktur enn typiske venturefond.

Wall Street.
Wall Street.
Publisert

Ifølge Wall Street Journal skal Cathie Woods ARK Investment Management LLC lansere ARK Venture Fund, som blir det første tilbudet fra ARK til småsparere som ønsker å investere i unoterte «venture-type» selskaper.

Fondet skal være åpent for amerikanske investorer via fintechen Titan, og inngangsbilletten skal være på kun 500 dollar, mye lavere enn det som vanligvis kreves av venturefond som foretrekker store stabile investorer med et langsiktig perspektiv på investeringene.

– Vi mener vanlige småinvestorer (retail investors) skal ha rett til å delta i verdiskapingen i de mest spennende og suksessfulle teknologiselskapene på planeten, selv om de er unoterte, sier ARKs Maximilian Friedrich til avisen.

Skiller seg fra typiske venturefond på flere områder

En annen forskjell fra typiske venturefond er at ARK planlegger å holde på investeringene etter at de eventuelt blir børsnoterte.

Fondet settes opp på en måte som begrenser muligheten for å ta ut kapitalen når det måtte passe investoren. Samtidig er planen å ha kvartalsvise tilbakebetalinger med et tak på fem prosent av verdien på fondet.

Den årlige forvaltningskostnaden blir på 2,75 prosent. I tillegg forventes det oppstartskostnader på 1,47 prosent det første året. Men mens mange venturefond tar 2 prosent i forvaltning og 20 prosent av gevinsten, skal ikke ARK gjøre det.

Fra best til...

I 2020 var Cathie Woods ARK det beste børsnoterte fondet i verden mål i avkastning. Fra bunnen av pandemien i mars 2020 til toppen i februar 2021, økte verdien på flaggskipet ARK Innovation med 400 prosent.

Det som egentlig er en familie med fond som investerer i selskaper med sterk vekst, revolusjonerende teknologi, og inntekter langt inn i fremtiden, har ikke ikke gått like bra i det siste.

Nå står ARK i samme verdi som under pandemibunnen, en nedgangen på over 60 prosent så langt i år.

For langsiktige investorer er det likevel ikke så aller verst. Fondets verdier er fortsatt det dobbelte av hva det var i 2014.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*

Powered by Labrador CMS