Nettverk
Cyber-ekspert lager «verdens første» sideprosjekt-nettverk:
– Vi er ikke en sekt, altså!
Karsten Duus Wetteland inviterer idérike personer fra hele landet for å drodle om sideprosjekter. Målet er å ha det gøy, lære av hverandre og skape noe.
– Hva i all verden er det som har skjedd med Karsten, tenkte jeg da jeg så bildet av ham på LinkedIn.
Eva Kristine Garnes, markedsfører i Eviny, reagerte på bildet av Karsten Duus Wetteland iført sort prestekappe, dollarsmykke og med septer i hånden.
Wetteland ønsker å skape blest og oppmerksomhet rundt kreative sideprosjekter. Han definerer et sideprosjekt som noe man gjør «på si» og nevner følgende eksempler:
– Selger du strikkeoppskrifter? Vil du lage Spotify-quiz digitalt med en utvikler? Vil du selge et online-kurs?
Cybersikkerhet-eksperten har høye ambisjoner.
– Jeg har ikke sett noe lignende globalt. Jeg ønsker å lage verdens første møteplass eller nettverk for personer som er interessert i sideprosjekter, sier Wetteland.
Han ønsker å samle folk som har ideer og sideprosjekter - og som ønsker å snakke om dette sammen og lære av hverandre.
– Noen har Netflix som hobby, andre har sideprosjekter, sier Wetteland.
Garnes scrollet ikke bare videre. Hun lot seg fange av både bildet og visjonen til Wetteland. Nå er hun én av 70 som er med i sideprosjekt-nettverket.
– Jeg synes det hørtes artig ut. Jeg elsker faget mitt og snakker hull i hodet på samboeren min om det. Her kan jeg være i et fellesskap der jeg kan bruke fagkunnskapen min til å hjelpe andre, sier Garnes.
Hun har tidligere vært gründer og vil gjerne dele erfaringer.
– Jeg har et hjerte som banker ekstra for gründere.
Ukjente navn fra Oslo
Wetteland og Garnes var kolleger i Eviny. Nå jobber Wetteland med cybersikkerhet i Sopra Steria.
Både venner, familie og tidligere kolleger i Bergen er med i nettverket så langt, men det er også personer utenfor Wetteland sitt eksisterende nettverk som er blitt med.
– Jeg ser blant annet 30 navn fra Oslo som jeg ikke kjenner fra før. Da er vi vel i nærheten av product market fit, sier Wetteland og smiler bredt.
Nettverket har så langt hatt en digital samling med i hovedsak folk fra Oslo og en fysisk samling i Bergen.
Sideprosjekter og kompetanse blir registrert slik at alle i nettverket får en oversikt.
Alle de tre som møter oss sammen med Wetteland er i jobb og ønsker være med i nettverket for å diskutere fag og ideer, for å dele kunnskap og lære. De har ingen planer om å gründe noe nå.
– Jeg er med i nettverket fordi jeg ønsker å skape meg et nettverk, sier Fredrik Holsten. Han jobber med digital trafikkontroll for droner i det danske oppstartsselskapet Skypuzzler, med arbeidsplass hos Startuplab i Bergen.
– Jeg håper et nettverk som dette kan gjøre det litt mindre skummelt å feile. Jeg jobber med design thinking og kunne tenke meg å finne et sideprosjekt selv også, sier Per Magnus Bredesen i designbyrået These Ways.
Mingling og fotballtrøyer
25. juni planlegger Wetteland en stor samling i Bergen. Der blir det mingling etter prinsippene i boken «The 2-hour cocktail party».
Minglepplegget er ingen stoler, faste «ice-breaker-spørsmål» og naturlige samtaler som oppstår som følge av spørsmålene.
I tillegg kommer selskapet Oase.ai for å fortelle om deres prosjekt med brukte fotballdrakter på nett. Selskapet begynte som et sideprosjekt.
Han har fått støtte fra Vestlandets innovasjonsselskap (VIS) til å gjennomføre samlingen.
– Her er alle velkomne, både folk som ønsker å bli gründere eller de som bare ønsker å dele kunnskap og diskutere prosjekter, sier Wetteland.
– Vi ønsker å revolusjonere hvordan man tenker rundt startups i Norge. Målet er at det skal bli skapt nye selskaper gjennom nettverket. Da kan vi lene oss tilbake og legge beina på bordet, sier Wetteland og ler.