Eldri Coll Mossige, daglig leder i Folq. Foto: Privat
Eldri Coll Mossige, daglig leder i Folq. Foto: Privat

Da de profesjonelle investorene satte alt på pause, stilte brukerne opp: Folq doblet kapitalmålet

Brukere sikret drift av markedsplassen for konsulenter ut året. Men jakten på private og statlige penger fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

Folq er en markedsplass for konsulenttjenester. I dag bruker over 400 konsulenter plattformen, hvor to av tre er utviklere. Men coronaviruset har lagt en kraftig demper på utviklingen.

– Vi ser at det er et mer krevende marked å selge konsulenttjenester i, og vi har utvidet salgsteamet fra én person til å involvere fem personer etter at landet stengte, forteller selskapets daglige leder Eldri Coll Mossige.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

FOLQ AS

Folq tilbyr en markedsplass som setter konsulenter (utviklere, designere, prosjektledere, forretningsrådgivere) og oppdragsgivere i kontakt. Oppdragsgivere kan søke etter rett kompetanse eller legge ut et oppdrag for å komme i kontakt.

Les mer om selskapet her

OSLO

Eldri Coll Mossinge

11-20

  • BLANK INVEST AS
  • Helle K Hoem-martinsen
  • Neda Riahi
Se hele selskapsprofilen

Nylig lukket selskapet en emisjon på 3,7 millioner kroner, nær en dobling av målsetningen. I spissen for finansieringsrunden, sto brukere av plattformen.

Investorer satte seg på gjerdet

I utgangspunktet planla selskapet å hente hele 20 millioner kroner i løpet av årets første halvdel, for å finansiere planlagt vekst i to år fremover. Det gikk ikke helt som planlagt.

– Vi hadde flere pågående investordialoger, og særlig én vi kom svært langt med. Men covid-19-situasjonen har ført til at investorene én etter én har satt seg på gjerdet, forteller Mossige.

Dermed ble selskapet satt mange måneder tilbake i tid, og måtte tenke alternativt for å holde seg flytende. Løsningen ble en emisjon blant eksisterende aksjonærer samt konsulenter som benytter plattformen.

– Håpet var å bikke to millioner kroner, men vi nådde 3,7 millioner og har forlenget «runwayen» betraktelig. Vi har nå kapital til å kjøre som planlagt ut året og litt til, forteller Mossige.

Hun mener det er et solid signal at konsulentene på plattformen legger penger på bordet.

– Fra et investorperspektiv ser det også bedre ut å ha konsulenter som investorer, heller enn «friends and familiy», da de i enda større grad enn før blir ambassadører for tjenesten.

Fornøyd med tiltak

Men Mossige har ikke gitt seg med investorjakten, selv om Folq har fylt opp litt på kontoen.

– Vi holder trykket oppe, og har flere varme dialoger med institusjonelle investorer, i tillegg til Investinor, forteller hun.

Den statlige investoren krever dog en medinvestor.

– Det kravet skaper litt utfordringer for bedrifter som oss, all den tid det er en lett investortørke i markedet for tiden. På den andre siden har vi fått tilbakemeldinger fra investorer om at de er positive til å investere sammen med Investinor. Det gir en ekstra trygghet i disse tider.

Gode tiltak

Mossige er også svært fornøyd med tiltakene fra regjeringen og Innovasjon Norge.

– Vi er i en prosess med å søke støtte fra Innovasjon Norge også, i håp om å redusere behovet for ekstern kapital på kort til mellomlang sikt, forteller hun.

Selskapet som ble spunnet ut av konsulentselskapet Blank i 2017, og omsatte for 46 millioner kroner i 2019 mot 19 millioner i 2018.

Planen var å doble til 100 millioner kroner i år.

– Vi har hittil ikke fått den store støyten på omsetningssiden, og har inngått flere nye avtaler de siste ukene. Men det vil selvsagt kreve mer av oss å nå målet for 2020 nå.

Powered by Labrador CMS