CEO i Codeandgo, Urte Sniaukstaite, og CEO i Learnlink, Jonas Hyllseth Ryen, slår sammen kreftene for å lage kodekurs for barn i sommer

Da krisen var i ferd med å velte kodekurs-startupen, kom Learnlink til unnsetning

Nå skal Codeandgo og Learnlink samarbeide om sommerkurs for barn.

Codeandgo ble startet av Urte Sniaukstaite og Quentin Mennecart i fjor. Konseptet går ut på å lære barn om programmering og koding gjennom fysiske kurs. Men corona-utbruddet satte en brå stopper for vårsesongen, og selskapet stirret døden i hvitøyet kun ett år etter lansering.

For da landet stengte, måtte også alle fysiske kurs avlyses.

– Vi jobbet på spreng for å digitalisere kursene, forteller daglig leder Sniaukstaite.

Til påske var de klare med det første digitale kodekurset for barn. For å få til det, brukte de en av lærerne til Learnlink, et selskap som spesialiserer seg på digital opplæring.

Nå har de to bedriftene slått sammen kreftene for å arrangere en rekke kodekurs for barn gjennom sommeren.

Tusenvis uten tilbud

Codeandgo holdt også i fjor to ukentlige sommerkurs i fem uker. Med det nye samarbeidet har de i år kunnet skalere opp, og skal de neste ukene holde 40 kurs - noen digitale, andre med fysisk oppmøte i Learnlinks lokaler. Der skal barn lære både Javascript og å lage egne spill.

Sammen ønsker de to edtech-selskapene å være et alternativ til sommerskolen som er stengt i hovedstaden, et tilbud omkring 20.000 barn benytter seg av i en normalsituasjon.

– Vi ser at barn som får introduksjon til programmering og koding, også får en intro til det sosiale aspektet ved det. De møter unge i det samme miljøet, som har den samme gløden for spill og koding. Og mange barn blir isolert og oppslukt av spillverdenen. Vi ønsker å treffe interessepunktene deres og knytte dette opp mot programmering, som er nyttig for arbeidslivet, sier Sniaukstaite.

Krevende planlegging

I Oslo har alle bydelen fått midler til å holde lokale kurs for barn som vanligvis ville vært på sommerskole, så langt har få konkrete tilbud blitt offentliggjort.

– Foreldrene liker å planlegge sommeren. Nå er skolen snart ferdig, og det er mange som fortsatt jobber, og må ha barna hjemme i to-tre uker før fellesferien starter. Vi prøver å gi et alternativ til de mange som sliter med det nå, sier Sniaukstaite.

Noen av kursene de lanserte i forrige uke er allerede er fullbooket, forteller gründeren.

Ufordrende marked

Til høsten kommer den nye læreplanen hvor programmering og koding blir implementert i fire fag: Matte, naturfag, kunst og håndverk og musikk. CEO i Learnlink, Jonas Hyllseth Ryen, mener dette blir en viktig, men krevende øvelse.

– Programmering er bra å få inn i skolen, men det kan bli utfordrende. Spesielt for foreldre og lærere. Barna er mer tilpasningsdyktige, sier Ryen, og forteller at de har brukt mye tid på å forberede Learnlink-lærerne på den nye læreplanen.

– Vil dere også kjøre kodekurs for lærere som kanskje ikke er så dreven på koding og programmering?

– Vi vurderer å ha kurs til høsten. Men å komme inn i skolesystemet er ingen enkel sak, det er ofte veldig lange salgsprosesser i det offentlige, noe som er utfordrende for oppstartsselskaper som trenger sterk vekst, forteller Ryen.