CEO i Codeandgo, Urte Sniaukstaite, og CEO i Learnlink, Jonas Hyllseth Ryen, slår sammen kreftene for å lage kodekurs for barn i sommer
CEO i Codeandgo, Urte Sniaukstaite, og CEO i Learnlink, Jonas Hyllseth Ryen, slår sammen kreftene for å lage kodekurs for barn i sommer

Da krisen var i ferd med å velte kodekurs-startupen, kom Learnlink til unnsetning

Nå skal Codeandgo og Learnlink samarbeide om sommerkurs for barn.

Publisert

Codeandgo ble startet av Urte Sniaukstaite og Quentin Mennecart i fjor. Konseptet går ut på å lære barn om programmering og koding gjennom fysiske kurs. Men corona-utbruddet satte en brå stopper for vårsesongen, og selskapet stirret døden i hvitøyet kun ett år etter lansering.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

CODEANDGO AS

CodeAndGo tilbyr et nøye planlagt læringsprogram der barn og unge lærer teori og praksis av koding på én og samme tid. CodeAndCo spesialiserer seg på spillprogrammering med JavaScript for barn og ungdom fra 9 - 15 år.

Les mer om selskapet her

OSLO

Urte Sniaukstaite

0-5

  • Quentin Jerome Mennecart
  • Urte Sniaukstaite
Se hele selskapsprofilen

For da landet stengte, måtte også alle fysiske kurs avlyses.

– Vi jobbet på spreng for å digitalisere kursene, forteller daglig leder Sniaukstaite.

Til påske var de klare med det første digitale kodekurset for barn. For å få til det, brukte de en av lærerne til Learnlink, et selskap som spesialiserer seg på digital opplæring.

Nå har de to bedriftene slått sammen kreftene for å arrangere en rekke kodekurs for barn gjennom sommeren.

Tusenvis uten tilbud

Codeandgo holdt også i fjor to ukentlige sommerkurs i fem uker. Med det nye samarbeidet har de i år kunnet skalere opp, og skal de neste ukene holde 40 kurs - noen digitale, andre med fysisk oppmøte i Learnlinks lokaler. Der skal barn lære både Javascript og å lage egne spill.

Sammen ønsker de to edtech-selskapene å være et alternativ til sommerskolen som er stengt i hovedstaden, et tilbud omkring 20.000 barn benytter seg av i en normalsituasjon.

– Vi ser at barn som får introduksjon til programmering og koding, også får en intro til det sosiale aspektet ved det. De møter unge i det samme miljøet, som har den samme gløden for spill og koding. Og mange barn blir isolert og oppslukt av spillverdenen. Vi ønsker å treffe interessepunktene deres og knytte dette opp mot programmering, som er nyttig for arbeidslivet, sier Sniaukstaite.

Krevende planlegging

I Oslo har alle bydelen fått midler til å holde lokale kurs for barn som vanligvis ville vært på sommerskole, så langt har få konkrete tilbud blitt offentliggjort.

– Foreldrene liker å planlegge sommeren. Nå er skolen snart ferdig, og det er mange som fortsatt jobber, og må ha barna hjemme i to-tre uker før fellesferien starter. Vi prøver å gi et alternativ til de mange som sliter med det nå, sier Sniaukstaite.

Noen av kursene de lanserte i forrige uke er allerede er fullbooket, forteller gründeren.

Ufordrende marked

Til høsten kommer den nye læreplanen hvor programmering og koding blir implementert i fire fag: Matte, naturfag, kunst og håndverk og musikk. CEO i Learnlink, Jonas Hyllseth Ryen, mener dette blir en viktig, men krevende øvelse.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

LEARNLINK AS

Learnlink tilbyr tilrettelagt undervisning fra på nett for barn i grunnskolen og VGS. Learnlink utreder alle nye elever, og legger opp skreddersydde læringsplaner tilpasset elevens nivå og ambisjoner. Målet er at alle skal få læringsgleden tilbake.

Les mer om selskapet her

OSLO

Jonas Hyllseth Ryen

6-10

  • CONCHIS AS
  • JB VENTURES AS
  • PØLSEBODEN AS
Se hele selskapsprofilen

– Programmering er bra å få inn i skolen, men det kan bli utfordrende. Spesielt for foreldre og lærere. Barna er mer tilpasningsdyktige, sier Ryen, og forteller at de har brukt mye tid på å forberede Learnlink-lærerne på den nye læreplanen.

– Vil dere også kjøre kodekurs for lærere som kanskje ikke er så dreven på koding og programmering?

– Vi vurderer å ha kurs til høsten. Men å komme inn i skolesystemet er ingen enkel sak, det er ofte veldig lange salgsprosesser i det offentlige, noe som er utfordrende for oppstartsselskaper som trenger sterk vekst, forteller Ryen.

Powered by Labrador CMS