Mens bærbare datamaskiner blir mindre og mindre, ønsker Lagarhus Productions å gjøre bærbar om til stasjonær med en avansert dockingstasjon. Den store sorte boksen med navnet BlackBeast skal kunne øke både hastighet, grafikk og ytelse, i tillegg til at den lader maskinen.
Annonse
I januar skal gründerne vise frem docking-stasjonen på verdens største teknologimesse, CES, i Las Vegas.
– Vi ble invitert til å komme dit, og det må man jo bare si ja til, sier gründer Tobias Lagarhus.
Og samme dag som messen åpnes, og 180.000 mennesker får mulighet til å se "beistet", lanserer gründerne en kickstarter-kampanje for produktet.
Annonse
– Er det ikke redde for at skal ta litt av på Kickstarter, med så mange folk på messen?
– Det er jo spennende. Selv om vi har et mål på hvor mange vi vil selge, kan det jo ende opp med å gå over stokk og stein. Det vet vi ikke før vi trykker på knappen, sier Lagarhus.
Han legger til at teamet har søkt råd fra både Remarkable og Wiral, som begge har Kickstarter-kampanjer med millionsalg på kort tid. Lagarhus og teamet har satt seg "lave mål" på minst tusen enheter og 250.000 kroner på første dag.
Tok saken i egne hender
Annonse
Ideen til BlackBeast fikk Lagarhus da han selv støtte på problemet.
– Jeg kjøpte meg en ny Macbook, og hadde store forventinger til brukerytelsen. Men den hadde for få porter, var langt fra kraftig nok, og det var ingen muligheter til å bytte ut komponenter. Og jeg innså at det jeg ønsket meg av en laptop ikke fantes. Da måtte jeg ta saken i egne hender, forteller han.
Annonse
Etter en tur innom førstegangstjenesten, satte Larahaus og kompisene i gang med å designe konseptet.
–Vi snakket med mange som opplevde det samme som meg, designere, filmskapere, spillere. Så vi bygde dette litt sammen med et engasjert samfunn.
Annonse
Gründerne innså etter hvert at de hadde truffet med docking-stasjonen.
– Vi koblet på en liten Macbook Mini og forsøkte å spille et ganske kraftig spill, som den Mac’en ikke kapasitet til å spille ordentlig. Da vi koblet på BlackBeast gikk kvaliteten fra to FPS (bilder pr sekund) til 60. Det ble rett og slett sinnsykt, forteller Lagarhus og legger til:
– Uansett hvor mye du hiver på maskinen, fungerer det.
Bruker hyllevarer fra Horten
Lagarhus er klar på at selskapet ønsker å produsere BlackBeast i Norge, nærmere bestemt fra Horten.
– Alt ligger i Horten, og vi bruker faktisk mange hyllevarer. Vi ønsker å være bærekraftige og mener lokale produsenter vil være konkurransedyktige mot produsenter fra for eksempel fra Kina, forklarer han, og legger til at det også vil gjøre at de kan produsere raskere, siden det meste er lokalt.
Gründeren forteller at det er kretskortet som er det unike med det store "beistet".
– Det er egentlig et ganske enkelt produkt, men det blir avansert av at vi skiller oss ut med kretskortet, forklarer han.
Stasjonen bruker også Thunderbolt-teknologi, som er den nyeste overføringsteknologien til Intel, og har 13 forskjellige utganger, i tillegg til et innebygd grafikk-kort.
– Vi tok kontakt med selskaper som leverer Thunderbolt i USA, og de fortalte at de aldri hadde tenkt på det. Ingen har samlet alt dette i en boks før, forteller Lagarhus og legger til at ingen i Norge hadde nok kompetanse på slik teknologi.
Han mener også at produktet kommer på rett tidspunkt.
– Det lages 260 millioner intel-maskiner i året med denne teknologien.
Frem til nå har selskapet vært "bootstrappet", med unntak av støtte fra Innovasjon Norge, men Lagarhus forteller at de har hatt kontakt med interesserte investorer.
– Men vi ønsker å kjøre en kampanje først, slik at vi får med de tidlige kjøperne, forklarer han.