Petter Muren har gründet Prox Dynamics og Erik Færevaag har gründet Disruptive Technologies.
Petter Muren har gründet Prox Dynamics og Erik Færevaag har gründet Disruptive Technologies.

De har utviklet imponerende høyteknologi, men har et overraskende råd til andre

Petter Muren og Erik Færevaag har skapt noen av landets råeste hardware-startups, men røper at flere av de viktigste beslutningene på veien har vært "sånn cirka", og også bør være det.

Publisert   Sist oppdatert

Den ene har laget et bittelite helikopter som soldater kan bruke til å se rundt hushjørner eller over bakketopper. Den andre en ekstremt energigjerrig minisensor som kan måle temperatur og bevegelser i lang tid uten å skifte batteri.

Nylig var Petter Muren i Prox Dynamics og Erik Færevaag i Disruptive Technologies innom Shifters podcast for å fortelle om produktutviklingen i to av landets råeste teknologiselskaper de senere årene. Og et av deres viktigste råd var noe de færreste forbinder med avansert høyteknologi - nemlig evnen og viljen til å ta beslutninger som er "sånn cirka".

– Det er en del beslutninger du må ta der og da, litt på hælen. Det gjør at du kommer videre, og til sammen får til noe du kanskje ikke hadde fått til hvis du gjorde det på en mer omstendelig måte, eller analyserte deg helt ned, sier Muren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 369 kroner per måned

Bestill her

Digitalt abonnement - 3690 per år

Bestill her

Bedrift som ønsker fem eller flere tilganger

Ta kontakt med
[email protected]