Johan Bøe Bjørkevoll og Ola Smeby styrer koinvesteringsfondet for Innovasjon Norge
Johan Bøe Bjørkevoll og Ola Smeby styrer koinvesteringsfondet for Innovasjon Norge

De jakter gründere i nord, men investor savner flere «sexy» startups

Det statlige koinvesteringsfondet skal øke pengetilgangen i Nord-Norge, men problemet ligger to steg bak, mener Andreas Nilsen i FLOW.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen foreslo å opprette et statlig koinvesteringsfond for Nord-Norge allerede i 2017, etter at det hadde vist seg vanskelig å hente inn tilstrekkelig privat kapital til et nytt såkornfond i Nord-Norge.

Staten gikk inn med 132,3 millioner kroner i fondet som skal investere i selskaper i Nordland, Troms og Finnmark. De statlige pengene skal investeres på like vilkår, sammen med private aktive investorer, som selv skal velge ut og følge opp investeringene. Til sammen ville det da være snakk om minst 264 millioner kroner inn i nordnorske bedrifter.

Så langt har fondet investert i tre selskaper siden oppstart i januar 2019 og er nå i ferd med å gjøre sin fjerde. Til sammen har fondet sammen med private investorer, koinvestert i underkant av 30 millioner kroner.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her