Jarle Skrebergene og John Markus Lervik leder hvert sitt Aker-kontrollerte selskap, som sammen danner ryggraden til den nye softwaresatsingen Axis.
Jarle Skrebergene og John Markus Lervik leder hvert sitt Aker-kontrollerte selskap, som sammen danner ryggraden til den nye softwaresatsingen Axis.

De leder Røkkes store software-satsing: Mener eksisterende startups vil spille en sentral rolle

Shifter har snakket med de to lederne som utgjør ryggraden i den nye programvareavdelingen til Aker. Oppkjøp av startups står høyt på agendaen, avslører de.

Publisert Sist oppdatert

Nylig annonserte Kjell Inge Røkke en storstilt satsing på programvare. Han skisserte en nærliggende fremtid med flere titalls programvareselskaper under en egen Aker-avdeling kalt Axis. Til E24 fortalte moldenseren at han har ruget på denne planen i fem år.

Det er omtrent like lenge som John Markus Lervik har vært i Aker-konsernet og utviklet Cognite. Selskapet, som samler inn og analyserer industridata, ble nylig priset til fem milliarder kroner av Silicon Valley-investoren Accel. Lervik har også vært instrumentell i etableringen av Axis.

– Mye har blitt til underveis, men dette har eksistert som en konseptuell tanke siden før oppstarten i 2016, sier Lervik om nysatsingen.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her