katapult

Derfor slutter han i Katapult 

– Det er en bittersøt følelse, sier investeringsdirektør Jørn Haanæs.

Antall ansatte i Katapult Group har blitt redusert fra 28 til 20. Reduksjonen har vært en kombinasjon av nedbemanning og frivillige oppsigelser. Investeringsdirektør Jørn Haanæs er blant dem som nå slutter.
Publisert Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at flere Katapult-topper forlater selskapet etter at investeringsmiljøet, kontrollert av Selvaag-arving Tharald Nustad, legger om strategien. 

Fremover det kun Katapult Africa og Katapult Ocean som gjelder. 

Katapult Climate skal med andre ord avvikles, og investeringsdirektør Jørn Haanæs er blant dem som slutter. Han ledet klimasatsingen og har jobbet i selskapet siden 2020. 

– Jeg er ferdig med Katapult. Jeg er veldig stolt over det vi har fått til, men nå er det altså slutt, sier Haanæs til Shifter. 

– Hvorfor slutter du?

– Det er fordi vi har valgt å spisse strategien. Katapult trengte å fokusere på færre ting, og styret endte opp med å kutte Katapult Climate.

– Var du enig i det?

– Nei, selvfølgelig ikke. Jeg ledet jo Climate-teamet. Men sånn er det. Jeg kjempet for en annen strategi, men det er en helt fair beslutning.

– Hvilket utfall hadde du helst sett i stedet?

– Vi var nødt til å begrense oss. Katapult hadde kanskje gjort for mange ting, og da var det riktig å fokusere på færre ting. Vi var også nødt til å ta konsekvensene av et tøffere kapitalmarked. Det er greit. 

Jørn Haanæs gikk fra jobb i Oslo Business Region til Katapult i 2020.

– Var du en av dem som frivillig gikk?

– Det kan jeg ikke kommentere.

– Hvor lenge har det pågått diskusjoner om veivalget?

– Vi har holdt på med dette i noen måneder.

– Tøffe runder?

– Det har vært profesjonelt og greit. Vi er uenige i strategien, men skilles som venner.

– Hvordan føles det?

– Jeg føler en enorm stolthet over det vi har oppnådd. Det er mange som har brydd seg om det vi har bygget. Jeg er også stolt over å ha fått være en del av prosjektet til Tharald. På et globalt nivå var dette ganske unikt.

– Så det er en bittersøt følelse. Takknemlig over det vi har gjort, og så skulle jeg ønske jeg kunne ha gjort mer.

– Hva nå?

– Nå har jeg drevet og solgt en startup, jobbet med startups i økosystemet, jobbet som investor og bygget tre fond. All denne erfaringen gir meg nok mulighet til å gå i litt ulike retninger.

– Før jeg bestemmer meg, skal jeg bruke all tid jeg har på å snakke med gründere og andre interessante mennesker som bygger bra ting. For jeg har lært ganske mye, og har en del erfaring som jeg nå kan gi videre, sier Haanæs.