Lars Johan Bjørkevoll, Espen Egil Hansen og Anne Kristine Flovid går inn i Shifters styre.
Lars Johan Bjørkevoll, Espen Egil Hansen og Anne Kristine Flovid går inn i Shifters styre.

Det nye styret i Shifter: Espen Egil Hansen, Lars Johan Bjørkevoll og Anne Kristine Flovild

Nettavisen Shifter, som skriver om teknologigründerskap og innovasjon, har kapret en av Norges mest fremoverlente og suksessrike medieledere.

Publisert

Espen Egil Hansen er tidligere sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten. I tillegg har han hatt en lang lederkarriere bak seg i VG, hvor han blant annet var en nøkkelperson i å bygge VG Nett til Norges største nyhetsnettsted.

Nå blir han styreleder i Shifter og tar over stafettpinnen etter tidligere TV Norge- og Discovery-sjef, samt «Good game» og «My game»-gründer Harald Strømme.

—Få andre i Norge kan kombinere kommersiell teft med høy redaksjonell integritet, på den måten Espen har gjort i Aftenposten. Den erfaringen han har med å skape inntekter på toppen av en sterk redaksjonell merkevare, vil være svært verdifull for oss i Shifter fremover. Han har et innovativt og analytisk tankesett som passer godt med våre ideer om å utvikle Shifter videre, sier medgründer og daglig leder i Shifter Lucas Weldeghebriel.

Kan bli noe langt mer

—Jeg tar denne oppgaven fordi jeg er imponert over hva Shifter er i dag, og fordi jeg tror det kan bli noe langt mer i fremtiden, sier nyslått styreleder Espen Egil Hansen.

Han mener Shifter ikke har gått i fellen med å skulle være alt for alle.

—Det har troverdighet nettopp fordi de er et medium for og av tech-gründere. Ironisk nok har dette gjort at Shifter har fått abonnenter og lesere langt ut over startupmiljøene. Nettopp fordi de er så tydelige på ett felt, blir de relevante for flere, sier han.

Ifølge Hansen står norsk næringsliv midt i tre store skifter:

—Fra analogt til digitalt, fra fossilt til fornybar og fra bruk-kast til ombruk og gjenvinning. Disse skiftene skjer nå nedenfra i form av et mylder av nye selskaper som angriper våre største problemer, men også ovenfra i form av at eksisterende selskaper endrer seg for i det hele tatt å ha en fremtid. Disse skiftene skjer i større og større grad i randsonen offentlig sektor og næringsliv.

Han tror Shifter har potensial til å være sentrum, eller kanskje til og med tannhjulet i noen kritiske deler av disse skiftene.

—Det er mange redaksjoner i Norge som dekker dagens næringsliv, men Shifter er allerede i dag morgendagens næringsliv. Jeg gleder meg til å hjelpe Shifter med å utvikle denne posisjonen, sier han.

Utvider styret med skarpe hoder

Shifter utvider samtidig styret med to skarpe hoder.

—Etter en del år i oppstartsmiljøet, som generelt består av flinke folk som tør å satse, er det spesielt to personer som vi har samarbeidet mye med, sier Weldeghebriel.

—Lars Johan Bjørkevoll og Anne Kristine Flovild blir nå en del av styret. Lars Johan har solid erfaring med å bygge selskaper, og er etter vår mening et kommersielt geni, mens Anne Kristine Flovild, som er daglig leder i konsulentselskapet Boitano, har en overlegen finansiell bakgrunn og kompetanse. Vi er superstolte og glade for at de sa ja til å være med i Shifters neste kapittel, sier Weldeghebriel.

Det viktigste mediet for startups, innovasjon og vekst

Weldeghebriel understreker at med Strømme som styreleder, fikk de løftet Shifter flere hakk.

—Og når vi først hadde en styreleder av førsteklasses kvalitet, og har sett hva det innebærer av tilførsel av kompetanse og forretningsstrategi, så var det uaktuelt å gå ned i standard da Haralds periode gikk ut i sommer, sier Weldeghebriel.

— Da jeg gikk inn som første investor og ble styreleder i Shifter i 2017, gjorde vi en avtale om at jeg skulle sitte i tre år. I løpet av disse årene har Shifter etablert seg som det viktigste mediet i Norge for start-ups, innovasjon og vekst, sier avtroppende styreleder Harald Strømme.

Han forteller at han er veldig glad for at nettopp Espen Egil Hansen går inn som hans etterfølger.

—Med ham får Shifter en svært dreven medieleder ved roret, som kan tilføre mye kompetanse og erfaring. Jeg er både imponert og inspirert av hva Per-Ivar, Lucas og Aslaug har fått til, og gleder meg til å følge dem videre. Norge trenger Shifter og jeg er stolt av å ha vært med på å sjøsette dette spennende og viktige prosjektet, sier Strømme.

Selskapsinformasjon fra Caphub.io

SHIFTER MEDIA AS

Shifter skal dekke smått og stort i startupbransjen, men også følge innovasjon i større selskaper. Det er ideer, utfordringer, penger, makt, mennesker og gode historier overalt.

Les mer om selskapet her

OSLO

Lucas H. Weldeghebriel

6-10

  • DIGITALLY AS
  • NIKOLAISEN MEDIA AS
  • Aslaug A I Syvertsen
Se hele selskapsprofilen